Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

TIPY NA TÝDEN: Mňága a Žďorp, ABBA Mania, Monkey Business, Ty Nikdy, Richard Müller s Kocábem a Soukupem a Květy

Podle letošního týdne to vypadá, že muzikanti musí mít nakoupené dárky už od září, a tak týden před Vánocemi mají spoustu času na koncertování. Pokud patříte do stejného týmu jako oni, tak směle do víru města a protančit střevíce! My ostatní si zřejmě užijeme leda tak koledy v přeplněných obchoďácích.

Kapela Květy vystoupí ve Staré Pekárněpondělí 16. prosince. Posluchači se mohou těšit na silné texty, aranžérskou barevnost, živelnost a velkou dávku humoru.

Kdo by nemiloval hitovky jako Dancing Queen nebo Mamma Mia? Projekt ABBA Mania vznikl v londýnském West Endu v roce 1999 jako pocta masivně populární švédské skupině. Před českým publikem měla ABBA Mania premiéru v roce 2017, kdy vyprodali brněnské Sono Centrum. V pondělí 16. prosince se můžete v Sono centru těšit na večer, kdy zazní všechny nezapomenutelné písně kapely ABBA, speciální projekce, dekorace a dobové kostýmy.

Pro letošní adventní období připravuje Petra Janů svým fanouškům výjimečný a exkluzivní koncertní program sestavený z vánočních evergreenů a českých i světových vánočních koled. Vánoční repertoár v rockovém aranžmá za doprovodu kapely Amsterdam doplní největší hity Petry Janů v pondělí 16. prosince v KC Semilasso.

Jako třetí posila Punčového Baru v pořadí se v úterý 17. prosince představí herec, improvizátor a režisér Ondřej Sokol. Barmanské kousky, výborné pití, podepsané hrníčky a poté show na pódiu – to vše bude na náměstí Svobody.

Mňága a Žďorp, kultovní kapela devadesátých let jejíž většinu tvoří hudebníci pocházející z Valašského Meziříčí, vystoupí opět po roce v Sono Centru. Jejich předvánoční koncert bude ve středu 18. prosince.

Poletíme? odehrají svůj poslední letošní koncert ve čtvrtek 19. prosince na domácí půdě v klubu Fléda, kde se jim všechny poslední koncerty podařilo vyprodat. Třeba se vám ještě podaří ulovit poslední lístky!

Společný koncert členů labelu Ty Nikdy bude v pátek 20. prosince na brněnské Flédě. Vystoupí Idea, MC Gey, Paulie Garand, Rest, Boy Woneder, Martin Matys, Kenny Rough, DJ Fatte nebo Inphy.

A z podobného soudku bude i večer na Melodce. Tam v pátek 20. prosince vystoupí Tafrob a Daniel Vardan. A nebudou sami, těšit se můžete na opravdu různorodý program.

Vánoční koncert Monkey Business bude v sobotu 21. prosince na Flédě. Hudební seskupení kolem multiinstrumentalisty, skladatele a producenta Romana Holého s výraznými hlasy Matěje Rupperta a Terezy Černochové ozvláštňuje českou hudební scénu už od roku 2000. A stále mají čím překvapovat.

Václáv Neckář a jeho doprovodná pop-rocková skupina Bacily odehraje vánoční koncert v něděli 22. prosince v Sono Centru v Brně. Tak si užijte nostalgický večer s písničkami jako je Stín katedrál či se nalaďte na Vánoce díky Půlnoční.

Silná trojka v podání Richarda Müllera, Michaela Kocába a Ondřeje Soukupa je na společném šansonovém turné, v rámci, kterého v neděli 22. prosince zavítají do Janáčkova divadla v Brně. Významnou část repertoáru budou tvořit písně z alba V penzionu svět.

Ohodnoť článek

Štítky Tipy na týden, kultura, ABBA, Richard Müller, Ondřej Soukup, Michael Kocáb, hudební skupina, Monkey Business, Mňága a Žďorp, koncert, Vánoce, Fléda, Petra Janů, Ondřej Sokol

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA TÝDEN: Mňága a Žďorp, ABBA Mania, Monkey Business, Ty Nikdy, Richard Müller s Kocábem a Soukupem a Květy  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.