Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Jedinečný zážitek před Vánoci? Do Brna míří legendární americký gospel pod vedením Stelly Jones

PR článek

Do Brna se vrací již tradiční předvánoční host agentury Brnokoncert – Stella Jones & The Christmas Gospel Singers. Letos v Česku odzpívají celkem tři koncerty, v Brně se představí v pondělí 23. prosince v  Sonu. Poslední volné vstupenky jsou k zakoupení v síti Ticketmaster či přes službu Goout. 

„Vidět tenhle gospelový sbor naživo je opravdu nezapomenutelným zážitkem, který vás pohltí neskutečnou energií a dobrou náladou. … Písně, které zaznívaly, byly plné dynamiky, ale přesto velmi citlivě interpretované. Mezi nejznámější výběr slavných amerických gospelů si připravili takové hity jako je např. Down By The Riverside či Oh Happy Day.“, napsala v recenzi reportérka ostravského kulturního portálu po návštěvě jejich koncertu v roce 2012. 

A její slova stále platí. Nejenže si soubor pokaždé získal srdce svých posluchačů na koncertech v Česku, ale svými pěveckými výkony okouzlil diváky po celém světě. Skupina sdružuje řadu talentů s jedinečnými hlasovými schopnostmi, což ve spojení s tradičními gospelovými prvky zaručuje dechberoucí podívanou a intenzivní zážitek z vystoupení, jehož poselstvím je šířit radost a sdílet lásku ke gospelové hudbě. 

Vůdčí osobností souboru je Stella Jones, zpěvačka, jejíž žánrové zaměření kromě gospelu zasahuje ke stylům jazz, pop, funk a soul. Narodila se v Berlíně a již od mala byla obklopena hudbou a uměním jako takovým. V pěti letech dostala od svého otce, amerického jazzového trumpetisty Carmela Jonese, první klávesy a od té doby se intenzivně věnuje hudbě. Již v devíti letech skládala vlastní písně a začínala vytvářet audio knihy s vlastními malbami a komiksy. Tvořila také své vlastní loutky.  Poté, co se přestěhovala do Vídně, začala vystupovat v místních jazzových klubech. 

V roce 1984 začala nahrávat a vystupovat v muzikálech. Mezi ty nejznámější jistě patří The Rocky Horror Picture Show. O osm let později se umístila na prvním místě rakouské hitparády s uskupením Powerpack. Poté reprezentovala Rakousko v soutěži Eurovision v Dublinu. Po této zkušenosti navázala spolupráci se známými umělci, jako např. Maceo Parkerem, The Duke Ellington Orchestra, Gloria Gaynor či Chaka Khan. V létě 2016 vystoupila v rámci série MTV Unplugged. 

Brněnský koncert se odehraje 23. prosince v SONO centru. Lístky jsou k dostání přes GoOut.cz a Ticketmaster.

Ohodnoť článek

Štítky gospel, Stella Jones, Vánoce, sono, Brno, koncert, Ticketmaster, Česko, hudba, vstupenka, Duke Ellington, Eurovision Song Contest, Chaka Khan, Maceo Parker

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jedinečný zážitek před Vánoci? Do Brna míří legendární americký gospel pod vedením Stelly Jones  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.