Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Co bylo Skácela. Základní umělecká škola si výjimečného básníka připomene skrze festival k 30. výročí jeho úmrtí

Krom 30. výročí Sametové revoluce vzpomíná Základní umělecká škola na Veveří také na Jana Skácela. Tento skvělý autor zemřel právě před třiceti lety, 7. listopadu. Básníka si lidé připomenou díky festivalu Co Bylo Skácela, který ZUŠ uspořádá 5. listopadu od šestnácti hodin.

Letošní listopad s sebou nese nejedno důležité výročí. Krom připomínky třiceti let od Sametová revoluce uplyne také stejná doba od smrti básníka Jana Skácela, který zemřel 7. listopadu 1989, a jehož tvorba je bytostně spojena s Moravou, rodnými Vnorovy i úmrtným Brnem. 

Hold tomuto skvělému tvůrci vzdá Základní umělecká škola Brno na Veveří, která si Jana Skácela chce připomenout událostí Co bylo Skácela.  V úterý 5. listopadu  2019 bude nejen pro příznivce poezie připraveno v centru města pět stanovišť, která představí všechny tvůrčí etapy tohoto výjimečného autora.

Jednotlivá stanoviště budou rozmístěna na ulicích Kotlářská, Rašínova, Husova, Beethovenova a na náměstí Svobody.. Tady se mávštěvníci budou moci seznámit se Skácelivým životem a tvorbou. Těšit se diváci mohou na výtvarné, hudební i divadelní mikroworkshopy a performance. Začátek je stanoven na 16. hodinu a program potrvá až do sedmé večerní hodiny. Celé odpoledne a podvečer bude zakončen krátkým koncertem žáků ZUŠ v 19:22  pod Špilberkem u sochy Jana Skácela.

 

 

Autoři | Foto MMB

Štítky Skácel, Co bylo Skácela, základní umělecká škola, festival, umění, Jan Skácel, Sametová revoluce, Veveří, Brno, Ludwig van Beethoven, Morava, Vnorovy

Co bylo Skácela. Základní umělecká škola si výjimečného básníka připomene skrze festival k 30. výročí jeho úmrtí  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.