Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Centrum Kociánka slaví kulatých 100 let. Jubileum oslaví koncertem na Petrově

Jedinečná duchovní hudba předních světových i domácích autorů v nádherných prostorách katedrály na Petrově. Právě tak bude vypadat slavnostní koncert s názvem Hudbou k srdcím, který se uskuteční ve čtvrtek 10. října v 19.30 v katedrále sv. Petra a Pavla. Koncert, který je pro všechny návštěvníky zdarma, bude patřit k vrcholu letošních oslav 100. výročí Centra Kociánka. 

Během koncertu zazní díla předních světových i domácích autorů duchovní hudby v provedení Brněnského katedrálního sboru MAGNIFICAT pod vedením sbormistra a ředitele kůru katedrály Petra Kolaře.

„Moc si vážím toho, že Kociánka existuje a že za velký časový úsek, který ušla, si vydobyla vynikající místo na brněnském nebi. Výběr repertoáru bude slavnostní, aby odpovídal výročí, které Centrum Kociánka slaví. Jednotlivé skladby se budou věnovat tématům oslavy a díkuvzdání,“ láká na jedinečný hudební zážitek sbormistr Petr Kolař.  

Centrum Kociánka je příspěvková organizace, která pomáhá při vzdělávání dětí i dospělých se zdravotním postižením. Centrum zajišťuje také sociální a zdravotní služby dle potřeb a přání těch, kteří je využívají. Prioritou centra je rozvoj sociální práce a multidisciplinární spolupráce.

Významný rok pro Kociánku

„Koncert je určen všem lidem, kteří mají rádi Kociánku. Rád bych pozval všechny, kteří Kociánce pomáhali jakýmkoliv způsobem. Těch lidí je však tolik, že bychom se na Petrov snad ani nevešli,“ říká  ředitel Centra Kociánka ředitel Centra Kociánka s tím, že letošní rok byl pro Kociánku opravdu nabitý. Již od ledna například každý týden zveřejňuje na sociálních sítích kreslený seriál se zajímavými milníky či chystá vydání historického almanachu.   

Výtěžek ze vstupného půjde na provoz centra

„Blíží se konec roku, ale ještě nás čeká benefiční divadelní představení v Huse na provázku a odborný workshop k ucelené rehabilitaci na Kociánce. Každopádně koncert bude jednoznačně nejslavnostnější akce,“ dodává Komárek s tím, že veškerý výtěžek z dobrovolného vstupného bude věnován na činnost Centra Kociánka.  

Autoři

Štítky Centrum Kociánka, koncert, výročí, založení, Brněnský Petrov, Petr Kolař, slavnost, Divadlo Husa na provázku, duchovní hudba

Centrum Kociánka slaví kulatých 100 let. Jubileum oslaví koncertem na Petrově  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.