Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Brnem prošla horda zombie

Během včerejška v rámci akce Zombie Walk prošla Brnem stovka zombíků. Velice netradiční akce je jednou z částí Serial Killer festivalu a letos byla v Brně poosmé.

Spousta kulhajících nemrtvých potřísněných krví. Oční bulvy kutálející po zemi. Vystrašení kolemjdoucí, kteří nejdříve potlačují slzy a následně s úsměvem vytahují telefon pro pořízení kvalitního „selfiečka“. I tak se dá popsat Zombie Walk. Netradiční akce včera zpestřila brněnské ulice. Pochod zombíků vedl od Moravského náměstí přes ulici Kobližnou, Malinovského náměstí a náměstí Svobody zpět na Moravské náměstí. „Zombie jsou teď takový světový fenomén. A řekli jsme si, že Brno zařádíme mezi města, která Zombie Walk pořádají. Smyslem akce je netradiční zábava, nebo kreativní vyžití. Třeba já osobně jsem si připravoval masku měsíc. Letos jsme to povýšili ještě o další smysl podporou Nadačního fondu Krtek,“ říká organizátor Ondřej Poustecký.

Zombíci podporují onkologicky nemocné děti

Na Moravském náměstí se celý den mohl kdokoliv nechat nalíčit a děti se mohly zúčastnit školy zombie a her. Celá akce chtěla podpořit Nadační fond dětské onkologie Krtek (NFDO Krtek). Podpořit nadační fond jste mohli tak, že jste si zakoupili lísteček s překvapením a soutěžili o nějakou cenu. Například deskovou hru, knížku, nebo třeba placky Zombie Walk. „Organizátoři nás letos poprvé požádali, jestli by bylo možné podpořit náš nadační fond šířením letáčků na akci. Jak jsme zjistila, tak Zombie Walk je akce určená pro rodiny s dětmi, což je cílová skupina, pro kterou jsou většinou akce NFDO Krtek pořádány,“ říká mluvčí NFDO Krtek Eva Kroupová.

Obléct se občas jako zombík nemusí být divné

Na sociálních sítích účast potvrdilo téměř pět set lidí, ale na ulicích to vypadalo, že diváků je ještě víc. „V první řadě jsem přišel, protože mám rád zombíky a v druhé řadě, proč ne? Kde jinde můžu dělat zombíka a lidi se nebudou koukat jako pitomci,“ zdůvodňuje svou účast jeden ze zombíků Ondřej Stohal. Zombie Walk provází striktní pravidla. Například mladiství se mohou zúčastnit pouze v přítomnosti dospělého a je zakázáno nosit na Zombie Walk zbraně. Výjimkou jsou airsoftové zbraně, které musí být registrované dopředu. „Jednou se stalo, že člověk si nezaregistroval zbraň a nestihl začátek. Pak se pravděpodobně nějak zjevil v průběhu Zombie Walk a měl u sebe zbraň. Byl hned nahlášený policii a zaplatil dost velkou pokutu. Jinak jsme nikdy neměli žádný problém,“ dodává Poustecký. Celá akce byla zakončena after-party v jednom z brněnských podniků.

Zombie walk 2019

Neděle, 29. září 2019, 14:00

Zombie walk 2019
Zombie walk 2019

Autoři | Foto Dominik Hok, Philip Sokol

Štítky Zombie Walk, zombie, Brno, pochod, Serial killer festival, nadační fond, zbraň, Moravské náměstí

Brnem prošla horda zombie  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.