Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

TIPY NA VÍKEND: Plné tupláky na Oktoberfestu, Serial Killer, děsivý pochod nemrtvých, nafukovací měsíc na Hvězdárně a humor od 3v1

Držte se, Brno je opět narváno akcemi k prasknutí. Přijďte omrknout Serial Killer, nabitý seriály z tuzemska i zahraničí, ochutnat tradiční mnichovský Oktoberfest s plnými tupláky piva a obsluhou v bavorských krojích, poučit se na Noc vědců, kde nebude chybět slavný nafukovací měsíc, projít se se strašidelným pochodem nemrtvých, nebo se od srdce zasmát na show známé trojice Štíbrová, Arichteva a Pártlová, které si udělaly výlet do Brna.

Nejde si ho nevšimnout! Serial Killer je stále ve městě a čeká, až s ním budete zabíjet čas. Až do neděle si můžete zajít na projekci ochutnávek z českých i zahraničních seriálů, které tento jedinečný festival nabízí. K programu jsou přichystány i doprovodné akce, takže si rozhodně máte z čeho vybrat. Dnes si rozhodně nenechte ujít Stand-up v Trojce, kde si známí čeští komici připravili workshopy o tom, jak dělat humor. Součást večera bude samozřejmě i stand-up vystoupení Lucie Macháčkové, Kateřiny Haškové, Luďka Staňka a Miloše Čermáka.

Pokud máte chuť na dobré pivo, zastavte se na Zelňáku. Tradiční německý Oktoberfest zavítal do Brna! Už od středy se můžete pokochat kroji, které z Oktoberfestu jistě znáte. Krom bavorských oblečků se můžete těšit také na pořádnou porci piva, naše půllitry si vzaly dovolenou a na scéně se ve vší parádě objevily litrové tupláky. A pokud ho nezvládnete vypít na posezení, do neděle, kdy festival končí, máte spoustu času. 

Noc vědců 2019 se v Brně, stejně jako v jiných městech Česka, odehraje v pátek 27. září 2019. Akce pro děti a dospělé se koná již od roku 2005 a má za cíl zapojit všechny lidi do inspirujícího prostředí vědy. Otevřeny budou brány vědeckých institucí i univerzit a blíže budou představeni vědci a vědkyně a důležitost jejich práce pro společnost. Letošní téma zní: „šetrně k planetě“.

Chybí vám nafukovací měsíc, jehož fotky zaplavily celé Brno? V rámci Noci vědců opět najdete lunalón  na Hvězdárně. Stavte se na něj podívat a udělejte si fotku, protože pohled na tento krásný vesmírný artefakt stojí za to. 

V sobotu večer se rozhodně vyhněte centru, pokud vás děsí horory. Letos se poprvé v rámci festivalu Serial Killer a již poněkolikáté v Brně projdou nemrtví. Jestli ovšem zombíky milujete a sami byste se na jeden den chtěli stát nemrtvým, zapište si do diáře velký vykřičník a v sobotu se zastavte na Moraváku, odkud průvod živých mrtvých vyjde. Zombiewalk bude jako každý rok nádherně strašidelný, plný zábavy a soutěží a v cíli vás bude čekat skvělá afterparty. 

Nedělní večer věnujte umění! V černopolní hospodě U Konkurence rozbalí svá díla brněnský ilustrátor Dalibor MAX Krch. V šest hodin odstartuje vernisáž k výstavě Co kus, to originál, kde si budete moci prohlédnout všechna umělcova díla v originále. K vídění budou obrazy z jeho volné tvorby. Okouzlí vás pevná komiksová linka, hra s barvami i známý rukopis a ještě si budete moct srknout z piva či vína. 

Trojice žen ve složení Štíbrová, Arichteva a Pártlová známá pod přezdívkou 3v1 zavítá v neděli 29. září do KD Rubín. Na internetu vytvořily pořad Tři v jednom, ve kterém přehrávají různé situace ze života, a mají s ním nebývalý úspěch. Spojení těchto dam je fenoménem ve světě humoru a válcuje internet, sociální sítě i poslechovost Evropy 2. Tak přijďte nabrat dobrou náladu, která vydrží po celý další týden.

 

Autoři | Foto Zombiewalk, MK Fun Photography - Martin Kusyn

Štítky Serial killer, Oktoberfest, Noc vědců, Brno, 3v1, Stand-up, Zombiewalk, pivo, festival, hvězdárna, Luděk Staněk, Miloš Čermák, Evropa, kroj, Česko

TIPY NA VÍKEND: Plné tupláky na Oktoberfestu, Serial Killer, děsivý pochod nemrtvých, nafukovací měsíc na Hvězdárně a humor od 3v1  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.