Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

TIPY NA TÝDEN: Běh na pomoc útulkům, Serial Killer, Hudba z FEKTu, 3v1, Noc vědců a pivní festivaly

Aktuální počasí láká leda tak ke sledování seriálů. Co protentokrát udělat změnu a nesledovat je z postele? Abyste neměli výčitky, tak pak můžete zavítat za vědou a rozšířit si obzory. Případně můžete zahnat podzimní chmury nad historkami ze života nebo sportem pro dobrou věc.

Dan Bárta bude v pondělí 23. září po roce opět v Sono Centru. Můžete se těšit na koncert s novými skladbami z alba Kráska a zvířený prach.

Seriál Killer, festival TV a online seriálové tvorby, začne v úterý 24. září a potrvá až do neděle 29. září. Určitě jste si všimli, že na něj láká i naše socha Jošty! Čeká vás 40 projekcí a několik světových premiér. Doprovodný program se zástupem stand-up komiků, AZ-kvíz se seriálovou tématikou, den s Českou televizí, přednášky ze světa seriálů, Zombie Walk, koncerty i Industry sekce s profesionály z oboru. Seriálové maratony samozřejmě nemohou chybět.

Semestr oficiálně začíná a s tím se pojí samozřejmě párty! Deváté pokračování tradiční Zahajovací Párty Semestru bude v úterý 24. září v Sono Centru a na Flédě

Ve středu 25. můžete pokračovat na Hudbě z FEKTu v prostorách VUT, kde vystoupí například kapela Wohnout a Medial Banana.

S koncem září je také spojený Oktoberfest na Zelňáku. Tak nejezděte do Mnichova, když se dobrým pivem můžete přiťuknout i v centru Brna, konkrétně od středy 25. až do neděle 29. září.

Festival dobrého piva se bude konat i v jiné části Brna, konkrétně u Prýglu. Hotel Rakovec si totiž mezi pátkem 27. a nedělí 29. září připravil pivní festival! Těšit se můžete na spoustu druhů zlatavého moku a hudební doprovod.

Noc vědců 2019 se v Brně, stejně jako v jiných městech Česka, odehraje v pátek 27. září 2019. Akce pro děti a dospělé se koná již od roku 2005 a má za cíl zapojit všechny lidi do inspirujícího prostředí vědy. Otevřeny budou brány vědeckých institucí i univerzit a blíže budou představeni vědci a vědkyně a důležitost jejich práce pro společnost. Letošní téma zní: „šetrně k planetě“.

Pil C, slovenský rapper, který se dostal na pomyslné popředí československé scény poměrně rychle a zdárně se na něm i drží, vystoupí v sobotu 28. září na Flédě. Během své poměrně krátké kariéry také vybudoval jeden z nejsilnějších slovenských labelu Comebackgang. Na pódiu se představí i zlínský Čaba Laciga či zpěvačka Annet X.

Máte v sobě lásku ke zvířatům a sportu? Nebo alespoň jedno z toho? V neděli 29. odstartuje v Lužánkách 6. ročník akce Běhejme a pomáhejme útulkům. Užijte si aktivní nedělní odpoledne a zároveň tím přispějte na dobrou věc.

Trojice žen ve složení Štíbrová, Arichteva a Pártlová známá pod přezdívkou 3v1 zavítá v neděli 29. září do KD Rubín. Na internetu vytvořily pořad Tři v jednom, ve kterém přehrávají různé situace ze života, a mají s ním nebývalý úspěch. Spojení těchto dam je fenoménem ve světě humoru a válcuje internet, sociální sítě i poslechovost Evropy 2. Tak přijďte nabrat dobrou náladu, která vydrží po celý další týden.

Štítky Tipy na týden, kultura, festival, Noc vědců, Dan Bárta, Brno, sériová vražda, Česká televize, Oktoberfest, Industra, koncert, sport, Fléda, Wohnout

TIPY NA TÝDEN: Běh na pomoc útulkům, Serial Killer, Hudba z FEKTu, 3v1, Noc vědců a pivní festivaly  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.