Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Den s lesy v Řečkovicích je akce vhodná pro celou rodinu

V sobotu v areálu U mravence Lesíka v Brně-Řečkovicích bude probíhat Den s lesy. Je to největší akce pořádaná společností Lesy města Brna, která spravuje 8300 hektarů lesů v Brně a okolí.

Pro děti i dospělé

V sobotu máte jedinečnou možnost navštívit areál v Řečkovicích o velikosti sedmnáct hektarů, kde se naveze veškerá technika používaná Lesy města Brna. Celý den provází ukázky techniky a jiné části pestrého programu. "Akce je určená pro širokou veřejnošt napříč všemi generacemi, určitě si všichni přijdou na své. Během dne tu bude ukázka dravých ptáků, vystoupení divadla fyziky ÚDiF, parkourový workshop s ukázkami, celodenní řezbářská show, lukostřelba a projíždky na koni," popisuje správkyně areálu Lenka Špirudová. Dále na akci můžete navštívit laserovou střelnici, stezku o deseti stanovištích s úkoly, kdy po dokončení stezky je možné získat jeden ze tří poukazů na jednu noc do Tree housu.

Kůrovec středobodem konference

Nejen v Brně a okolí, ale napříč celou republikou řádí kůrovec. Proto se musela porazit spousta stromů a následně zasadit nové. V rámci programu bude probíhat i konference na téma kůrovce. "Konference bude přímo v areálu. Vystoupí ředitel Lesy města Brna Jiří Neshyba, ale také hosté ze soukromých lesů, kteří k tématu mají co říct," vysvětluje Špirudová. 

Jak vypadá práce řezbáře

Touto akcí chce Lesy města Brna ukázat svou práci a co správa lesů obnáší. "Jde o to ukázat lidem, jak stroje v lese pracují, co dokáží udělat a jak ta práce vlastně vypadá," říká Špirudová. Lesy města Brna se stará i o okolí přehrady, provozují dvě honitby a pily. Jejich posláním je zachování lesní kultury pro tuto i budoucí generace.

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky den s lesy, les, příroda, akce, děti, technika, kůrovec, Lesy města Brna, Řečkovice, Brno

Den s lesy v Řečkovicích je akce vhodná pro celou rodinu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.