Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

VIDEO: Letní filmová škola v Uherském Hradišti byla zahájena polibky. Výroční cenu za tvorbu převzal Hynek Bočan

Milovníci filmů, radujte se! Dneškem byla oficiálně zahájena Letní filmová škola v Uherském Hradišti. Pokud se na filmovku také chystáte, rozhodně si nenechte ujít denní tipy, které vám postupně budeme přinášet. Dnes mrkněte na video ze slavnostního zahájení, při kterém se líbali úplně všichni!

Všichni milovníci filmových festivalů dnes mohli jásat. Pětačtyřicátý ročník legendární Letní filmové školy v Uherském Hradišti byl oficiálně zahájen v kině Hvězda. Letošní ročník má romantický vizuál s ještě romantičtější pointou. Hlavním tématem je totiž líbání a láska. Není se tedy čemu divit, když bylo slavnostní zahájení okořeněno hromadným polibkem na pódiu i v hledišti.

Celou tu slávu moderátor odstartoval obecnou výzvou k vyznávání vzájemných sympatií. Jak už napovídá letošní vizuál, láska a líbání obecně bude provádět celý týden filmového programu. Proto se letmému dotyku rtů nevyhnula ani ředitelka Radana Korená. 

Jako další byl k pár slovům vyzván i starosta Uherského Hradiště Stanislav Blaha nebo jeden z důležitých partnetů Letní filmové školy, zástupce firmy innogy.

Ocenění AČFK převzal Hynek Bočan

Nejdůležitější osobou večera se však stal režisér Hynek Bočan, kterého dozajista každý zná díky nezapomenutelné a podle ČSFD také nejoblíbenější hrané české pohádce S čerty nejsou žerty. Hynek Bočan byl letos oceněn Výroční cenou Asociace českých filmových klubů, kterou s velkou slávou převzal a vyzval k vzájemným dobrým vztahům a pozitivním vibracím mezi lidmi. Zavzpomínal také na nedávno zesnulého Jiřího Stránského, který s ním na spoustě filmů spolupracoval.

"Je výraznou osobností československé kinematografie, z našeho úhlu pohledu stále nedoceněnou, takže ho chceme připomenout a poděkovat mu za jeho tvorbu," uvedla ředitelka Letní filmové školy Radana Korená.

Na Bočanovu počest i počest Jiřího Stránského se pak hned po oficiálním zahájení LFŠ v kině Hvězda promítnul film Bumerang, který se velmi blízce váže s režisérovu proslovu. Film totiž odkazuje na historii, kterou je nutné opakovat, pokud se z ní lidé nepoučí. 

Na co se dále těšit na LFŠ

Zavítali jste do Uherského Hradiště a zatím nevíte, na co se můžete jít podívat? Pokud jste si nezakoupili akreditaci, nezoufejte. Každý rok se v rámci letního kina promítají filmy také bezplatně ve Smetanových sadech nebo na Masarykově náměstí. Krom filmů se můžete těšit také na skvělé koncerty. 

Hned dnes si LFŠ pro veřejnost přichystala koncert oblíbené kapely Monkey Bussiness, kterou můžete najít na Masarykově náměstí v devět hodin večer. 

Po koncertě se náměstí i při nepříznivém počasí zaplní diváky, lačnící po filmu. Dnes to bude Maraton studentských filmů. 

Pokud se do Hradiště chystáte až zítra či další víkend, nenechte si ujít nedělní promítání pohádky Čertí Brko na Masarykově náměstí nebo výtečného Pavla Lišku v jeho legendární roli v Návratu idiota

Ještě jste neviděli Bohemian Rhapsody? Nezoufejte. Skvělého Ramiho Malka jako Freddieho Mercuryho si můžete zdarma vychutnat na filmovém plátně příští sobotu!

Na celé video z oficiálního zahájení se můžete podívat zde: 

 

 

 

 

Autoři

Štítky Letní filmová škola, Uherské Hradiště, filmy, polibky, film, Hynek Bočan, koncert, Radana Korená, Jiří Stránský, Asociace českých filmových klubů, Freddie Mercury, Stanislav Blaha, Pavel Liška, kino

VIDEO: Letní filmová škola v Uherském Hradišti byla zahájena polibky. Výroční cenu za tvorbu převzal Hynek Bočan  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.