Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

TIPY NA VÍKEND: Exotické ovoce na Zelňáku, nespočet koncertů, closing party festivalu Uprostřed i Letní Filmová škola v Uherském Hradišti

Ještě nevíte, co s nadcházejícím víkendem? Nechte si poradit a navštivte některou ze skvělých akcí, které nám (nejen) Brno opět přináší. Na výběr bude hned z několika koncertů, letního kina i festivalů. Na programu je i Letní filmová škola v Uherském Hradišti!

Poslední červencový víkend přináší dozvuky Vaňkovka Festu. Už dnes si skočte poslechnout Jakuba Děkana, libereckou ikonu tuzemské hudební scény, který společně s Calinem vystoupí na podiu u oblíbeného nákupního centra.

Hned zítra se můžete těšit také na film s Bolkem polívkou Hezké chvilky bez záruky, který představí letní kino u Vaňkovky. 

Nedělní večer si do diáře zakroužkujte červenou fixou hned ze dvou důvodů. Jeden z posledních vaňkovka-festových koncertů si odehraje punkrocková kapela Twin Soul Brothers a následně po nich to na stage rozjede skupina Dunaj. 

Užijte si swingový večer s Ondřejem Havelkou & Melody Makers v neděli 28. července v Biskupském dvoře. Těšit se můžete na autentickou interpretaci populární swingové hudby od počátku let třicátých až k raným letům čtyřicátým. Pestrý repertoár zahrnuje skladby širokého žánrového spektra, od hollywoodských muzikálů až po vrcholná čísla swingových big-bandů. Stylizace koncertního show sleduje ve všech detailech typické dobové způsoby, od kostýmů a účesů interpretů až po celkovou režií představení.

Pokud rádi objevujete cizokrajné chutě, nezapomeňte se v sobotu zastavit na Afrických trzích na Zelňáku. V Tržnici se pro zájemce otevře svět čerstvého tropického ovoce, voňavého koření a speciálních míchaných drinků. Víte, jak sladký dokáže být ananas, jak chutná uzrálé dračí ovoce a jak máslové dokáže být správně vypěstované avokádo? A zkusili jste už někdy drink z limetky a čerstvé cukrové třtiny? Rozhodně potěšíte své chuťové buňky. 

Festival UPROSTŘED si pro vás přichystal closing party k výstavě Laterna magika! Neděle bude od rána prošpikovaná úžasným programem, piknikem počínaje a spoustou koncertů i tanečními a divadelními šou konče. Něco na zub zařídí palačinkárna Panksy, Čajovna Za zrcadlem  nebo food truck 4pokoje

Dneškem začíná také Letní filmová škola v Uherském Hradišti! Pokud máte rádi filmy a festivalovou atmosféru, určitě si do do malebného města zajeďte. Čeká vás porce skvělých filmových zážitků, zajímavé workshopy, koncerty, divadelní představení i slavní hosté. Budeme vám průběžně doplňovat tipy z programu, abyste nebyli o nic ochuzeni!

V rámci LFŠ se v galerii Slováckého muzea můžete těšit i na designový prodejní festival PLACE market, kde seženete krásné autorské kousky mladých designerů z Česka. 

 

Autoři | Foto TIC BRNO

Štítky LFŠ, Zelný trh, ovoce, Ondřej Havelka, Jakub Děkan, Uprostřed, koncert, Twin Soul Brothers, Dunaj, festival, Letní filmová škola, Uherské Hradiště, Brno, Calin, Vaňkovka, Slovácké muzeum

TIPY NA VÍKEND: Exotické ovoce na Zelňáku, nespočet koncertů, closing party festivalu Uprostřed i Letní Filmová škola v Uherském Hradišti  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.