Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

TIPY NA TÝDEN: Zahájení sezóny letních kin, Vaňkovka fest, Poletíme, swing v zahradě vily Tugendhat a den obětí komunismu

Léto už jste mohli pocítit nejenom ve vzduchu, ale především na teploměrech. Možná občas remcáme na vysoké teploty, ale za ty letní kina, koncerty a tancování pod širým nebem to stojí, že?

Festival Ibérica v Brně už neodmyslitelně předznamenává začátek letních prázdnin. I letos se příznivci iberoamerické kultury mohou od pondělí 24. až do neděle 30. června těšit na bohatý program zahrnující taneční, hudební i divadelní představení, gastronomickou fiestu, mistrovské workshopy, tvůrčí dílny, přehlídku iberoamerických filmů nebo cestovatelskou přednášku.

Čím začínají prázdniny? Letním kinem! První letňák na Špilberku bude už ve středu 26. června a bude to klasika Vražda v Orient expresu. Scalní letňáky začnou o trochu později, v sobotu 29. června budou na nádvoří Místodržitelského paláce promítat Bohemian Rhapsody.

Jedna z nejzásadnějších českých rockových kapel 90. let, Alice s frontmanem Danem Bártou, zahájí letošní Vaňkovka Fest ve středu 26. června, a to v původní sestavě. Jedná se v rámci ČR o jediné a exkluzivní vystoupení kapely s celovečerním programem v letošním roce.

Ale začátek prázdnin nebyl vždy radostný. Na 27. čtvrtek června připadá den památky obětí komunistického režimu. Naše národy již byly dost sužovány totalitami a diktátory. Již nikdy více. Oběti dob minulých musíme neustále připomínat především kvůli rostoucí relativizaci těchto zločinných režimů. Sejdeme se na náměstí Svobody, kde uctíme památku všech, kteří přišli o život během této ponuré etapy našich dějin.

Ben Cristovao představí svoje nové EP na sérii dvou unikátních koncertů pod širým nebem. První z nich bude v Brně ve čtvrtek 27. června na Vaňkovka festu.

Brněnský turbošansón Poletíme? přivítáme ve čtvrtek 27. června u nás na Špilberku. Předkapela nebude, kluci si to prý "předskočí" sami a můžete se těšit na extraspeciální dlouhý set při západu slunce nad Brnem.

Již poosmé v řadě zahájí v pátek 28. června léto ve vile Tugendhat akce Léto, swing a kino v zahradě vily Tugendhat. Tato u hostů velmi oblíbená událost spojuje swingový večer – v jehož rámci se hosté naučí základní swingové kroky – s filmovou projekcí, kdy za využití tzv. zadní projekce bude na velkoformátová okna hlavního obytného prostoru vily Tugendhat promítán snímek Spojenci.

A pokud vám je toho zahajování léta pořád málo, tak na závěr pro vás mám taneční akci se spostou DJs - Summer Madness v Sono centru, která bude v pátek 28. července.

Štítky Tipy na týden, kultura, letní kino, vila Tugendhat, Vaňkovka, Brno, koncert, zahrada, swing, komunismus, Špilberk, Dan Bárta, Ben Cristovao, Vražda v Orient expresu

TIPY NA TÝDEN: Zahájení sezóny letních kin, Vaňkovka fest, Poletíme, swing v zahradě vily Tugendhat a den obětí komunismu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.