Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

RECENZE: Roztomilý sloník Dumbo si letí pro vaši pozornost

Dumbo poprvé okouzlil děti už v roce 1941. Tedy před dlouhými 78 lety. Jeho cesta na stříbrná plátna nebyla tehdy snadná. Například kvůli 2. světové válce.

Nový hraný Dumbo se začal připravovat v roce 2014, krátce po úspěchu hraného pokračování Alenky v říši divů, shodou okolností také od Tima Burtona.

Vizionářský režisér zrovna nevypadá jako někdo, kdo by chtěl zabřednout do dlouhodobé spolupráce s Myšákovským monopolem. Vždyť i jeho verze příběhu Lewise Carrolla vypadala jako práce dělaná čistě pro peníze. Jako něco, díky čemu může natočit něco dalšího. Svého a osobitějšího.

Dumbo je ale jiný v tom, že je outsider a ty má Burton rád. Sám jím jako šikanovaný malý chlapec byl. Jen se podívejte na filmy jako Střihoruký Edward, Karlík a továrna na čokoládu, Ed Wood nebo Sirotčinec slečny Peregrinové. Je pochopitelné, že příběh slůněte s velkýma ošklivýma ušima, které ale díky nim umí létat, je látka přesně pro Tima.

Stojí ale výsledek za návštěvu kina? Mrkněte na nový Filmáč.   


Recenze Filmáče vznikají ve spolupráci se studentskou televizí Studex.

Autoři | Foto Dumbo

Štítky filmáč, recenze, dumbo, filmy, druhá světová válka, Tim Burton, Lewis Carroll, Alenka v říši divů, Střihoruký Edward, Karlík a továrna na čokoládu, Ed Wood

RECENZE: Roztomilý sloník Dumbo si letí pro vaši pozornost  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.