Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Slovenské drama z kriminálního prostředí, v Mikulově se představí oceněný film Febiofestu

PR článek

Mezinárodní filmový festival Praha – Febiofest zamíří příští týden do Mikulova. Jedno z patnácti českých měst nabídne svému okolí na jižní Moravě výběr z festivalových projekcí. Febiofest v Mikulově zahájí nové slovenské drama Ostrým nožem.

Ozvěny začínají příští úterý 9. dubna a organizátoři je odstartují celovečerním debutem Ostrým nožem slovenského režiséra Theodora Kuhna. „Film přislíbil v Mikulově představit sám režisér Theodor Kuhn,“ sděluje organizátor akce Petr Šesták. Snímek na festivalu zvítězil v soutěžní sekci Nová Evropa. Konkurenci mu tvořila devítka dalších filmů začínajících evropských filmařů. „Cenu beru jako závazek, abych se dál snažil v roli režiséra,“ řekl Kuhn. Jako cenu získal pět tisíc eur (v přepočtu asi 129 tisíc korun).  

Emotivní drama se inspiruje skutečným kriminálním případem, který se odehrál na Slovensku v roce 2005. Z útoku na studenta bratislavské univerzity byla podezřívaná skupina neonacistů, ale chyby a selhání ze stran policie i justičního systému komplikovaly dopadení pachatelů. Nakonec otci zavražděného syna nezbylo nic jiného než vzít spravedlnost do vlastních rukou. Film bude mít oficiální českou premiéru až 25. dubna, zájemci ho mohou ale vidět v rámci festivalu příští úterý 9. dubna v 19.30 hodin v Mikulově.

Febiofest v Mikulově potrvá do čtvrtka 11. dubna a nabídne další čtyři filmy. Cena vstupenky je jednotně devadesát devět korun na každý z filmů. Vstupenky jsou k prodeji online na stránkách Městského kina.

Štítky Febiofest, Mikulov, ostrým nožem, film, Praha, režisér, Jihomoravský kraj, Peter Sextius, Evropa, Slovensko

Slovenské drama z kriminálního prostředí, v Mikulově se představí oceněný film Febiofestu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.