Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

TIPY NA VÍKEND: MRDŽ, Bleší trhy, Red Hot Revival, výstavy a ligový fotbal

Všechno nejlepší, ženy! Dnešním mezinárodním dnem všech žen světa začíná víkend. Chystáte se ho strávit aktivně? Výborně. Máme pro vás pár tipů.

Jaru je potřeba zatancovat, aby dorazilo co nejdříve. Skvělou příležitostí v pátěk bude oblíbený Balkan Bashavel, který se vrací na Flédu. A protože od samého počátku je kromě balkan beats a gypsy music součástí této bláznivé party i reggae, rozhodli se výjimečně dát mu tentokrát více prostoru.

Mezinárodní den žen někdo slaví, jiný ne. Písničkářka Mucha to bere s plnou parádou a svůj koncert v tento den, v pátek 8. března, pojme v Eleven clubu jako „tradiční dvojpohlavní oslavu plnou genderových předsudků, růží, pivečka a hudby“. Na pomoc k oslavám MRDŽ (jak se akce nazývá) si přitom pozvala skupinu Electrick Mann.

Hudební pátek pak doplní akce, která zaujme hlavně fanoušky legendárních Red Hot Chilli Peppers. V Sonu se totiž představí jejich český revival. A aby byl rockový večer kompletní, vystoupí také tuzemští obdivovatelé Led Zeppelin.

V sobotu opět ožije Alfa pasáž. Konají se zde pravidelné bleší trhy. Začínají jako obvykle v 15 hodin. 

Po dlouhé pauze se dočkají také fanoušci brněnské Zbrojovky. Ta se v prvním domácím zápase jarní části soutěže postaví proto FK Viktoria Žižkov, která se v Brně naposledy představila v roce 2013 v poháru. Zápas začne v 18 hodin a lístky jsou k dispozici i v předprodeji. 

Program pokračuje také v rámci Dnů elektronové mikroskopie Brno. Víkend nabídne rovnou několik exkurzí a přednášek. Vybrat si můžete na webovvých stránkách události.

Ve vile Stiassni se ode dneška představí hvězdy stříbrného plátna. Nová výstava, která potrvá až do 5. května, předvede originálních kousky z osobního šatníků Nataši Gollové, Zity Kabátové, Adiny Mandlové či Oldřicha Nového. Prohlídky začínají v každou celou hodinu.

Foto Pavel Gabzdyl, Neuvěřitelné Brno | Zdroj s použitím zprávy autorky (gak) MMB

Štítky tipy na víkend, výstava, FC Zbrojovka Brno, Mezinárodní den žen, Red Hot Chili Peppers, bleší trh, FK Viktoria Žižkov, Adina Mandlová, Nataša Gollová, Oldřich Nový, Zita Kabátová

TIPY NA VÍKEND: MRDŽ, Bleší trhy, Red Hot Revival, výstavy a ligový fotbal  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.