Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

TIPY NA TÝDEN: Kančí ples, Wohnout, N.O.H.A., VeganFest a Liberland

Máte touho někam patřit? Najděte si to své místo, ani nemusí být obvyklé. Pro někoho je to nikým neuznaný stát, pro druhého svaz bohémů. A že nezapadáte? Vždyť to nevadí. Toulejte se třeba ulicemi Brna a dělejte radost kolemjdoucím. Třeba básničkou.

Již tradičně studenti Právnické fakulty Masarykovy univerzity přináší svůj ples. Letos se bude konat IV. ročník, a to v barvách trikolory. Návštěvníky čeká bohatý program, tombola, spousta zábavy a taneční parket připraven na ty nejlepší taneční kreace za doprovodu skvělé hudby už v pondělí 25. února v SONO Centru.

Znáte Šimona? Takhle podle jména možná ne, ale určitě jste ho potkali v centru Brna s cedulí „báseň na počkání“ a tykadly. Přijďte si přivonět k básnickému umění pouličního básníka Šimona v pohodlí hudební kavárny Alterna v úterý 26. února. Třeba taky dostanete svou báseň na počkání jako já.

Společenský oděv ještě neschovávejte do skříně. Ples Fakulty podnikatelské VUT nás čeká ve čtvrtek 28. února v Bobycentru.

Po roční pauze se N.O.H.A. vrací ve čtvrtek 28. února na Flédu. Záruka tance v ceně vstupného. Pro svou show připravila kapela nejen osvědčený stylově otevřený mix drum & bassu, world music a dubstepu, ale i úplně nové skladby vycházející z hudební různorodosti členů kapely.

Liberland, oficiálně Svobodná republika Liberland, je nikým neuznaný mikrostát, formálně vyhlášený v dubnu 2015 Vítem Jedličkou, na ploše cca 7 kilometrů čtverečních mezi Chorvatskem a Srbskem. Prezident Liberlandu Vít Jedlička přijede do Brna. Jak jej napadlo založit nový stát mezi Chorvatskem a Srbskem? Jak moc tvrdá byla matrace v chorvatské vazbě po příjezdu do Liberlandu? Jak vypadá Liberland po pár letech od svého vzniku a co plánuje do budoucna? Na všechny tyto otázky se dozvíte odpověď ve čtvrtek 28. února v Expediční klubovně.

Kančí ples s podtitulem "Zlatá 80.léta" nás čeká v pátek 1. března na Semilasse. A prý nebude chybět ani tombola!

Turné k nové desce Miss maringotka od Wohnoutů a sraz brněnské pobočky svazu českých bohémů v jednom se odehraje v sobotu 2. března v Sonu.

Jste příznivci veganského žvotního stylu? Osmý ročník festivalu VeganFest trvající od soboty 2. března do neděle 10. března ukáže veřejnosti, že veganství je nejen ohleduplné vůči zvířatům, ale i zdravé a ekologické. Program bude probíhat v Café Práh a dalších místech po celém městě.

Štítky Tipy na týden, kultura, Liberland, ples, Brno, Vít Jedlička, Právnická fakulta Masarykovy univerzity, Chorvatsko, Srbsko, Alterna

TIPY NA TÝDEN: Kančí ples, Wohnout, N.O.H.A., VeganFest a Liberland  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.