Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

TIPY NA TÝDEN: Oktoberfest Brno, Záviš, Kontrafakt, studentská seznamovačka a Výzvy jedné zrzky

Podzim nám již začal i oficiálně. Pochmurné počasí, nižší teploty a prodlužující se noc by jednoho zlákala k tomu zůstat doma a nevystrčit ani čumák. Páteční státní svátek tomu pěkně nahrává. Ale kdepak, pěkně do centra Brna. Vyšťourala jsem pro vás až moc zajímavých akcí.

Festival Open-er v brněnském ArtBaru nabídne kapelu Květy se speciálním hostem Martou Svobodou z kapely Budoár staré dámy. Na festivale také vystoupí SimplePhony a Alotrio. Výstava fotografií, živá knihovna, cizí jazyky a kultury, neziskovky se svou pestrou nabídkou dobrovolnických příležitostí a mnohem víc nás čeká v úterý 25. září.

A ve stejný termín, v úterý 25. září, se koná i největší seznamovací párty pro studenty v Brně. Tentokrát se bude konat ve dvou nejoblíbenějších klubech – v Sono Centru a na Flédě. Na Flédě se můžete těšit na živá vystoupení v kapel, v Sono Centru budou hrát čeští DJs!

Je to tak, nejinak, mistr Záviš opět rozezní Melodku. Ve středu 26. září, na začátku podzimní sezony, přivítat brněnského písničkáře a objevitele pornofolku. A prý bude tam bude i Anděla!

Legendární slovenské hiphopové uskupení Kontrafakt se vrátí ve čtvrtek 27. září po dlouhých třech letech do brněnského Sono Centra! Těšit se můžete na Rytmuse, Ega a Anyse.

I letos ovládnou Zelný trh v Brně na 4 dny slavnosti bavorského piva a jídla. Nevšední nabídka oktoberfestových speciálů na vás čeká čtvrtka 27. září až do neděle 30. září. A ochutnat budete moct třeba i pivo z nejstaršího fungujícího pivovaru na světě Weihenstephaner založeného v roce 1040.

Neříkejte, že něco nejde, nebo přijde Jahu a udělá to. Přesvědčí vás o tom v pátek 28. září v Expediční klubovně, kde bude mít přednášku Výzvy jedné zrzky. Tato slečna prostopovala Evropu i část Afriky křížem krážem a nad jejími zážitky občas zůstává rozum stát. Jmenovitě třeba zvládla stopnout si loď, vlak, letadlo, ambulanci, policajty, vařit v Michelinské restauraci i se po cestě dostat za jeden večer na dvě různé svatby.

Nezastavitelná dvojice Paulie Garand & Kenny Rough vyráží na podzimní kontrolu do klubů jako každý rok. K poslednímu albu Paulieho s názvem Nirvana proběhlo nespočet koncertů v klubech a na festivalech. Na Melodku zavítají v pátek 28. září.

Brno je architektonický klenot, pojďme si to připomenout v rámci Dnů architektury. Osmý ročník festivalu Den Architektury, se uskuteční na různých místech Brna od pátku 28. září až čtvrtku 4. října.

Autoři | Foto Pavel Gabzdyl, Neuvěřitelné Brno

Štítky Tipy na týden, kultura, Brno, Záviš, Oktoberfest, festival, hudební skupina, Budoár staré dámy, Sono Centrum, Nirvana, Evropa, Afrika, Fléda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA TÝDEN: Oktoberfest Brno, Záviš, Kontrafakt, studentská seznamovačka a Výzvy jedné zrzky  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.