Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

TIPY NA TÝDEN: Food Truck Festival, Malalata, Czech Truck Show, Společně k úsměvu a Zombie walk

Jak pozná pracující začátek semestru vysokých škol? Rozjezdy jsou plné studentů a nováčci vždy v celou zmateně přebíhají po nádraží a snaží se zjistit, který rozjezd je vlastně jejich. A když trefí číslo, tak obvykle alespoň popletou směr. Doufám, že já se výrazně lépe trefím do vkusu s tipy tohoto týdne.

Ale začátkem semestru se pojí také zahajovací párty, kde jsou vítání i nestudující. Sedmé pokračování Zahajovací párty semestru bude v úterý 18. září v Sono Centru a na Flédě. Na Flédě se můžeš těšit na živá vystoupení v kapel, v Sono Centru tě budou bavit DJs.

Další studentská párty, tentokrát pod záštitou VUT, bude ve středu 19. září Hudba z FEKTu. Jak název napovídá, akce bude na Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. Vystoupí zde kapela UDG a další méně známé, avšak nadějné skupiny.

Jana Uriel Kratochvílová je jednou z nejexcentričtějších a nejdivočejších žen československé hudební scény posledních dekád. Zpěvačka s nezaměnitelným zjevem, ale především hlasovým projevem zavítá i se svým hudebním uskupením Illuminati.ca ve čtvrtek 20. září na Flédu.

Brno přehlasovalo Prahu! Tak by se dala podat Strongbow Cider Party, kterou si lidé odhlasovali, že chtějí v Brně. Což samozřejmě není žádné překvapení, když srovnáme Brno s Prahou. Ve čtvrtek 20. září na BVV vystoupí Klára Vytisková, zahraje DJské duo Malalata a cider poteče proudem.

Kamiony se neschází jen na odpočívadle u benzínky, ale i na vlastním festivalu! Czech Truck Show začne v Komárově v Areálu Hněvkovského v pátek 21. září a skončí až v neděli 23. září. A nebude to jen o kamionech. Vystoupí zde hudební skupiny Slza, Mandrage, Vypsaná Fixa, Wohnout, Horkýže Slíže, Marpo troublegang, Rybičky 48, Arakain, Dymytry, Doga, Morčata na útěku, Portless a mnoho dalších.

A další trucky zaparkují od pátku 21. září do neděle 23. září u Vaňkovky. Tyto ale budou plné jídla! Jedná se o první ročník Food Truck Festival Brno. Netradiční stánky s jídlem slibují i podobně originální nabídku pokrmů.

Konec léta, začátek podzimu i školního roku může být náročný. Některé to poznamená natolik, že se z nich stanou chodící zombie, doslova! V sobotu 22. září nás čeká Zombie Walk, který začne u Tržnice Brno.

Co takhle večerní zábava, která někomu pomůže? Koncert s názvem Hudbou a tancem Společně k úsměvu, jež se koná na podporu onkologicky léčených dětí, bude v neděli 23. září v Sono Centru. Na koncertě vystoupí Tereza Mašková, Hana Holišová, Robert Jícha a mnoho dalších, včetně taneční skupiny Magic Free Group.

Autoři | Foto Pavel Gabzdyl, Neuvěřitelné Brno

Štítky Tipy na týden, kultura, hudební skupina, Brno, Sono Centrum, Fléda, Praha, Hana Holišová, Klára Vytisková, Tereza Mašková, Robert Jícha, Horkýže Slíže, Arakain, Mandrage

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA TÝDEN: Food Truck Festival, Malalata, Czech Truck Show, Společně k úsměvu a Zombie walk  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.