Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

TIPY NA TÝDEN: Swingový večer, beseda u cimbálu, Pekař, zatmění Měsíce desetiletí a Tata Bojs

První půlka prázdnin se nezadržitelně řítí k svému konci. Co naplat, vzdorovat tomu nemůžeme. Ale můžeme si nazout taneční boty, svolat přátele a užívat si každou volnou chvíli naplno. Se skleničkou vína či piva v ruce, tento týden záleží jen na vašich preferencích!

Další swingový večer v Ponavě nás čeká v pondělí 23. července. Tentokrát s kapelou The JazzCake a nebude chybět ani DJ. Tak neváhejte a přijďte si zatančit do Lužánek! A nebojte, nebude chybět ani lekce swingu pro úplné začátečníky.

Jananas Kupodivu v Brně. Kdepak, hrubku v první větě nehledejte. To se jen v kavárně Trojka ve čtvrtek 26. července setká na jednom pódiu bývalá brněnský kapela Jananas se současnou brněnskou kapelou Kupodivu.

Máte rádi cimbálovku? Pokud ano, máme pro vás tip, jak si udělat krásný a pohodový čtvrtek s vínem a dobrou hudbou. V Klášterní vinárně vás čeká beseda u cimbálu s Jánochem. Vstup 50 korun a v ceně už jsou dvě deci skvělého vína!

V pátek 27. července v rámci Vaňkovka Festu v Brně vystoupí písničkář Pekař. A můžete se těšit na první vlaštovku z jeho nově připravovaného alba! Pekař aktuálně představuje píseň Ještěžetě.

Pátý ročník Vaňkovka Festu vyvrcholí vystoupením jedné z nejúspěšnější a nejoriginálnější české kapely. V neděli 29. vystoupí na tomto festivalu jedna z nejoblíbenějších českých kapel, Tata Bojs.

V pátek 27. července proběhne nejočekávanější měsíční zatmění celého desetiletí. Náš vesmírný soused se v zemském stínu schová mezi 21.30 a 23.13 (letního času). Zatmění bude pozorovatelné z celé Evropy, Afriky i Asie, žádný dalekohled k pozorování nepotřebujete, anebo si ho můžete užít s námi na brněnské Hvězdárně. Vyjímečně se otevře v noci i koupaliště na Kraváku, které bude nasvícené tak, že si budete připadat jako při koupání v měsíční vodě!

Autoři | Foto Pavel Gabzdyl, Neuvěřitelné Brno

Štítky Tipy na týden, kultura, koncerty, hudební skupina, Tata Bojs, víno, Brno, zatmění Měsíce, Jananas, Lužánky, Evropa, Afrika, Asie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA TÝDEN: Swingový večer, beseda u cimbálu, Pekař, zatmění Měsíce desetiletí a Tata Bojs  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.