Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

TIPY NA TÝDEN: Mydy Rabycad, Mucha, Bohemia Jazzfest a Ovínění pod Petrovev

Letošní léto bude protančené. I tento týden se v Brně chystá nespočet koncertů a hudebních představení. A to je jedině dobře. Naleštěte střevíc e a vydejte se vstříc novému týdnu, ideálně pravou nohou a s úsměvem na rtech.

Bohemia JazzFest se stal v krátkém čase jedním z největších letních jazzových hudebních festivalů v Evropě. V Brně si ho můžete užít ve dnech 16. a 17. července na náměstí Svobody, pak se hudba přesouvá zase o město dál.

Vaňkovka Fest si dal za cíl, že nuda v Brně v létě rozhodně nehrozí. Tento týden si pro váš připravily další dávku koncertů i dalších představení a aktivit. Ve čtvrtek 19. zde vystoupí Mucha. Což je brněnská pseudopunková formace sdružená kolem písničkářky a podivínky Nikoly Muchy, jež se do povědomí společnosti dostala svým nevybíravým vystupováním, podivným účesem a zejména svými provokativními písněmi.

V pátek 20. července vystoupí na Vaňkovka Festu kapela Mydy Rabycad. Za pouhých pět let na scéně si vysloužili status jedné z nejpracovitějších kapel u nás. Po vystoupení na britském festivalu Glastonbury nebo úspěšném americkém turné Mydy Rabycad dokazují, že úspěch českých hudebníků může dalece přesáhnout hranice rodné země.

Přijďte si zavzpomínat, jak jste s partou přátel objevovali na Petrově kouzlo vína. Vraťte se zpátky na místo vinného činu - na Denisovy sady v rámci akce Ovínění pod Petrovem, která je v režii Vínovníků V pátek 20. července budete mít příležitost ochutnat až 25 druhů vín z Moravy i světa, jídlo z vybraných brněnských podniků a užít si hudební doprovod v rytmu swingu a jazzu.

V neděli 22. července končí festival umění ProART. Užijte si na jeho tanečně-hudební show Lenky Dusilové, Martina Dvořáka, jeho souboru ProART a studentů festivalu v Místodržitelském paláci. Užijte si hudebně-choreografické setkávání na hraně citlivosti a intenzity.

Autoři | Foto Pavel Gabzdyl, Neuvěřitelné Brno

Štítky Tipy na týden, kultura, Nikola Muchová, MYDY, Bohemia JazzFest, Brno, festival, koncert, představení, Evropa, Lenka Dusilová, Martin Dvořák, Náměstí Svobody, Brněnský Petrov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA TÝDEN: Mydy Rabycad, Mucha, Bohemia Jazzfest a Ovínění pod Petrovev  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.