Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Letní kina pomalu spouštějí provoz. Na co se můžeme těšit?

Hvězdné nebe nad hlavou a promítací plátno před sebou. K teplým letním měsícům neodmyslitelně patří venkovní pohoda, pivečko, vínečko a kino pod širou oblohou. Letos se Brňané mohou těšit na promítání na nádvoří radnice brněnského středu, ve dvoraně Městského divadla Brno, na Špilasu a nádvoří Místodržitelského paláce.

Sezóna letňáků otevře v pátek 29. června už počtvrté Letní kino Brno-střed na nádvoří radnice. Promítat se bude zdarma a diváci se mohou těšit na kultovní komedii bratří Coenových Big Lebowski s Jeffem Bridgesem v nejlepší formě. První večer zahájí ve 20.00 hodin brněnská skupina Rádio Gafa, na kterou ve 21.30 naváže projekce.

letni-kino-stred.jpg

Výběr ze severské kinematografie či dokumenty

Od pátku pak bude letňák v brněnském středu promítat každý den. „Tradičním poznávacím znamením našeho kina je koncepční dramaturgie, která cílí na poučenější filmové publikum, které oceňuje nemainstreamovou programovou skladbu. Za žhavých letních nocí se tady diváci setkávají s vybranými lahůdkami světové kinematografie, které tvoří promyšlený programový celek,“ říká Monika Šimková ze spolku Noční motýl. Diváci se tak mohou těšit na cyklus severských, filmů, německojazyčné kinematografie a pak také české dokumenty. Přesný program najdete na webových stránkách.

letni-kino-mestske.jpg

Od pátku 29. června bude v provozu i letní kinorestaruace na Dvoře Městského divadla Brno. Letošní sezónu zahájí Oscary ověnčený muzikál La La Land. Promítání prvního snímku v sezóně je zdarma. Více informací včetně programu najdete na www.letnikinobrno.cz.

letni-kino-spilberk.jpg

Od 3. července spustí provoz i Letní kino Špilberk, kde si kromě promítání můžete užít i krásný výhled na večerní Brno. Vstupenky zakoupíte přímo na místě 30 minut před promítáním. Hraje se o svátcích a každou středu, pátek a sobotu.  Bližší informace získáte na www.letnikinospilberk.cz.

Také Univerzitní kino Scala ve spolupráci s Moravskou galerií přichází od soboty 30. června s promítáním pod širým nebem, a to v unikátním prostoru nádvoří Místodržitelského paláce. Vstupenky na Scalní letňák je možné zakoupit v předprodeji na pokladně kina Scala, nebo přímo na místě půl hodiny před promítáním. Bližší informace a program najdete na stránkách Kino Scala.

Foto TIC Brno, Letní kino Špilberk, Morgal,

Štítky letní kino, Brno, Místodržitelský palác, náměstí radnice, scalní letňák, Špilberk, nádvoří, kino, kinematografie, Městské divadlo Brno, Jeff Bridges, Big Lebowski, Kino Scala, Ceny Oscar, La La Land

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Letní kina pomalu spouštějí provoz. Na co se můžeme těšit?  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.