Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

SOUTĚŽ: Jazz Groove přiveze do Brna opravdové světové špičky. Festival odstartují Earth, Wind & Fire

Deset let byl pro Brňany známý jako Moravia Music Fest. V minulosti nabídl divákům cenami Grammy oceněné TAKE 6, Kurta Ellinga nebo Ondřeje Pivce. Pro svůj 11. ročník se festival přejmenuje, žánrově rozroste a hodlá nemilosrdně pohltit každého, kdo miluje muziku.

Groove Brno odstartuje v Boby centru 2. října kapela Earth, Wind & Fire. Funky legenda a nesmrtelná ikona, která za svou práci obdržela celkem 6 cen Grammy. I když název některým nic neřekne, jejich muziku zná doslova každý. AlMcKay´s Earth, Wind & Fire Experience zahájí festival 2. října v Boby centru. Kromě energického groovu zazní i ty nejslavnější hity In the Stone, Let’s Groove a September, který si zamilovali díky filmu Nedotknutelní fanoušci po celém světě.

Stejně jako roky předtím se i letos stane rezidentním klubem pro menší produkci Metro Music bar. Absolutní třešničkou po zahajovacím večeru bude jedinečný koncert, který pro očekávaný zájem proběhne dvakrát po sobě. B-Side band v čele s bandleadrem Josefem Buchtou, zahraje společně s Vojtěchem Dykem, Ondřejem Rumlem a Ondřejem G. Brzobohatým.

O dva týdny později se představí česko-slovenští Carpet Cabinet, kteří po svém nedávno vydaném debutu zažívají aktuálně vzestup a úspěch u nás i na Slovensku. Následovat budou The Yellowjackets ze Spojených států. Jazz fusion kvarteto, které má na kontě dvě ceny Grammy.

Konec měsíce října bude patřit švédské formaci Dirty Loops. Triu, které nasbíralo na YouTube milióny shlédnutí, uchvátilo svět svojí podmanivou kombinací technologie, „sofistikovaného“ jazzu a chytlavého popu. Posluchačům v každém koutě planety padá čelist při poslechu falzetu frontmana Jonaha Nelssona. Po dlouhých třech letech jednání je konečně poprvé uvidíme v České republice.

Pro větší a zahraniční projekty se Groove Brno přestěhuje do brněnského SONO centra. 6. října tam tak sérii koncertu zahájí rovnou dva významné big bandy. Ondřej Havelka a jeho Melody Makers se utkají v „battlu“ se slovenskou big bandovou legendou Bratislava Hot Serenaders. Jedná se o první koncert tohoto formátu v Brně.

Potřetí pro velký úspěch se do Brna vrátí francouzští Electro Deluxe. Před dvěma lety byl Metro Music Bar fanouškům malý. Energickou taneční, a hlavně hudební nálož, si proto diváci budou moct vychutnat na konci listopadu v Sonu.

Závěrečný koncert, kterým se festival pro letošní rok ukončí, bude věnovaný tvorbě Blue Effect a zejména geniálnímu muzikantovi a kytaristovi Radimu Hladíkovi. Obrovský ansámbl budou tvořit členové B-Side bandu, Brněnské Filharmonie a Czech Ensemble Baroque choir.

Hlavním hostem bude dlouholetý člen kapely Blue Effect Honza Křížek, zakládající člen Lešek Semelka a Roman Dragoun. Koncert je ve vlastní produkci festivalu a navazuje na úspěšný projekt z minulého roku, kdy festival představil spojení Romana Dragouna s podobně objemným ansámblem a do posledního místa vyprodal Sono centrum.

Vstupenky budou od 4. června k dispozici v online předprodeji na Goout.cz a v kamenné prodejně Indies (Poštovská 2). 

SOUTĚŽ BYLA UKONČENA. VÝHERCE JSME KONTAKTOVALI. DĚKUJEME ZA ÚČAST!

Autoři | Zdroj s použitím TZ

Štítky Jazz Groove, Earth, Wind and Fire, Dirty Loops, Electro Deluxe, Brno, festival, koncert, Grammy Award, Ondřej Pivec, soutěž, Roman Dragoun, Blue Effect, Josef Buchta, Radim Hladík, Ondřej Havelka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SOUTĚŽ: Jazz Groove přiveze do Brna opravdové světové špičky. Festival odstartují Earth, Wind & Fire  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.