Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

TIPY NA TÝDEN: Studentský Majáles, gastro na Svoboďáku, Extrem Food Festival a Guláš Fest

Plavková sezóna je už za dveřmi, ale formování postavy bude muset počkat. Nadcházející týden láká k piknikům, pivečku na festivalu a hodování. A do toho všeho nám vychází ukázková počasí. Dieta ještě ten týden počká, ne?

Máte plnou skříň nepoužitého oblečení? Staré gramofonové desky, knihy nebo jiné vychytávky? V úterý 8. května můžete své nechtěné kousky udat na blešáku u Prýglu.

Ve čtvrtek 10. května začíná grafické Bienále Brno a potrvá až do konce srpna. Bienále Brno již více než pět desetiletí vytváří významnou mezinárodní platformu k výstavám, diskusím a doprovodným programům o grafickém designu a o jeho významu pro utváření současné vizuální kultury. Pojďte nasát trošku umění.

Nestihli jste tento víkend Majáles nebo jste se tam úplně neodrovnali? V majálesování totiž pokračujeme dál. Studentský Majáles letos bude v pátek 11. května, opět v areálu Hněvkovského v Komárově. Celodenní akce je otevřená pro všechny studenty i nestudenty. Poslechnete si kapelu Zrní, Inekafe, Tafroba a mnoho dalších.

V pátek 11. a v sobotu 12. května se na náměstí Svobody uskuteční další ročník festivalu zaměřený na jídlo, pití a setkávání, který vás seznámí s gastronomickými specialitami z celého světa a výběrovými pivy nejen z České republiky. V rámci programu budou probíhat otevřené kuchařské dílny, do kterých se můžete zapojit vy i vaše děti.

Je to na vás moc obyčejné? Tak v sobotu 12. května zamiřte na Extrem Food Festival do Lužánek. Čeká na vás hmyz, chilli, hadi a další dobroty k zakousnutí.

V sobotu bude zároveň v Lužánkách i Guláš Fest, takže si pak můžete spravit chuť i něčím tradičnějším. Ochutnejte nejlepší masový guláš v Brně!

Tolik gastro akcí je třeba vykompenzovat pohybem. A když je motivace, bude to o to snazší. V sobotu 12. května se můžete přihlásit do kvalifikačního kola soutěže Ninja Factor.

Autoři

Štítky Tipy na týden, kultura, koncerty, Brno, festival, majáles, food festival, Lužánky, Zrní, Iné Kafe, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA TÝDEN: Studentský Majáles, gastro na Svoboďáku, Extrem Food Festival a Guláš Fest  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.