Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

TIPY NA TÝDEN: Světová výstava o kosmonautice, festival seriálů, Majáles a Monty Pythoni

Týden začne ohnivě. Čarodějnice si v Česku svůj "svátek" asi za rámeček jako svou oblíbenou aktivitu nedávají. Zato my je máme rádi - 30. veselice a 1. volno. Co nás ale čeká celý týden poté?

Také jste vždy chtěli být kosmonauty? Svému dětskému (a mnohdy i dospělému) snu se od 1. května můžete přiblížit na unkátní výstavě Cosmos Discovery na brněnském výstavišti. Největší výstava o kosmonautice na světě otevře své brány 1. května. Expozice mapuje vývoj od počátků vývoj kosmonautiky a nabízí jak lidské příběhy dobyvatelů kosmu, tak reálné artefakty, které plnily svůj účel při kosmických misích.

Návštěvník se tak může dotknout spalovací komory rakety Saturn, jež vynášela kosmonauty na měsíc v rámci programu Apollo, nebo prozkoumat americké i ruské skafandry do jejich nejmenších (a často velmi zvláštních) detailů. Více informací najdete na webových stránkách.

Všimli jste si záplavy balónků po brněnském centru? Jejich původ je jednoduchý. Poprvé v historii rozjede Brno svůj vlastní filmový, respektive seriálový festival! Serial Killer nabídne od 2. do 5. května promítání vybraných kvalitních evropských seriálů, včetně ukázky tuzemské tvorby. Vedle samotných projekcí se můžeme těšit také na workshopy s filmovými tvůrci nebo večerní párty. Podrobný program a informace o akreditacích najdete na stránkách festivalu.

Brněnský Majáles už dávno není jen pouhou kratochvílí pár brněnských studentů. Megalomanská akce 5. května opět do posledního místa zaplní brněnské výstaviště. Na programu bude vedle klání o krále a královnu Majálesu ještě spousta československé muziky - Horkýže Slíže, Tomáš Klus, Mandrage, Wohnout, Rytmus, Majk Spirit, Lenny, Mirai a celá řada dalších!

Humor legendárních britských Monty Pythonů vystoupil z obrazovek a vstoupil na prkna brněnského Městského divadla. Muzikál napsaný jedním z členů známé britské partičky sbíral po své premiéře na Broadway jednu cenu za druhou. Bláznivý příběh o králi Artušovi a jeho strastiplné cestě za grálem můžete v Brně zhlédnout a vyslechnout každý den až do 12. května! Více informací najdete na stránkách Městského divadla.

Foto Cosmos Discovery

Štítky Tipy na týden, kultura, výstavy, festivaly, festival, majáles, Monty Python, Světová výstava, Česko, Brněnské výstaviště, Tomáš Klus, Program Apollo, Majk Spirit, Brno, Brněnský Majáles, výstava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA TÝDEN: Světová výstava o kosmonautice, festival seriálů, Majáles a Monty Pythoni  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.