Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Kultura

Partner sekce

Hitrádio City Brno

Hitrádio City Brno

Víme, co se děje v Brně. Nalaďte nás na 99 fm a 100.8 fm.

TIPY NA VÍKEND: Letní koncertování na Jakubáku, Moraváku i v Lužánkách, filmová klasika z Karlových Varů ve Scale a pořádně roztančený bazar

Léto jde do plných! Hudba pod otevřeným nebem, letní kina i filmové festivaly, tohle všechno nabízí tento brněnský víkend. Vybrat si můžete z široké škály zábavy od koncertů, přes projekce až k bazárku s after party.

Radiohead nebo klasika? Balet Národního divadla představí dvě zpracování Shakespearova Romea a Julie

Balet Národního divadla Brno uvede v srpnu dva velmi odlišné balety vycházející ze stejného příběhu. Dáte přednost modernímu tanci na hudbu slavné rockové kapely Radiohead nebo neoklasické verzi na nádhernou Prokofjevovu hudbu? Celosvětově známý...

Rytmus ve skle. Na Špilberku začíná výstava Ilji Bílka

Výstava umění sklářského výtvarníka Ilji Bílka bude k vidění na Špilberku ode dneška až do konce prázdnin. Skleněné plastiky jsou inspirované přírodou, technologiemi i architekturou.

Ideální program na večer. Letní kina začínají promítat

Filmoví příznivci si i toto léto přijdou na své. Ať už máte nejraději komedie nebo severská dramata, z pestré nabídky filmů si určitě vyberete. Promítat snímky pod noční hvězdnou oblohou bude hned několik letních kin.

Přehlídka kostýmů i kuchařská show. Městské divadlo Brno slavilo 75. narozeniny

Městské divadlo Brno oslavilo 75 let existence. Pro veřejnost byl v sobotu na jeho dvoraně připravený rozmanitý celodenní program, v jehož rámci mohli kulturní nadšenci vidět například přehlídku kostýmů nebo sólová vystoupení s živým orchestrem.

TIPY NA TÝDEN:  Balkánské rytmy na Špilberku, chytrý kvíz, Scalní letňák a večírky v Trojce

Léto už nám vkročilo do dveří a my bychom měli nabrat tu správnou prázdninovou atmosféru. Brno už od pondělí nabízí výběr mezi večírky, letními kiny, chytrými kvízy a také spousty dalších událostí.

Brno vzpomíná na všechny, kteří trpěli pod komunistickým režimem

Pár minut po půl páté, na Malinovského náměstí v Brně, zkouší slovy „komunismus je svinstvo“ jeden z organizátorů setkání mikrofon. Funguje. Z reproduktorů spustí předčítání, jméno za jménem, oběť za obětí. Připomínka těch, které komunistický...

Malá noc módy chce zachránit Bílý dům

Neděle, 28. června 2020, 15:30Kultura

Malá noc módy chce zachránit Bílý dům

Letošní ročník Malé noci módy se bude konat dnes v osm hodin večer prostřednictvím online přenosu. Organizátoři chtějí akcí poukázat na důležitost a potenciál brněnského Bílého domu, který by podle jejich názoru mělo Ministerstvo kultury...

Českou pojišťovnu mi dali, říká nejbohatší Čech Kellner v inscenaci brněnského divadla

Opravdu živé interview s opravdovým Petrem Kellnerem. Tak se jmenuje představení divadla Feste, které mělo premiéru ve středu v brněnském centru Industra. Hra podle scénáře Romana Sikory sklidila nadšené ovace publika.

TIPY NA VÍKEND: Tancovačky na Moraváku, Kaménka Open, Ghettofest nebo charitativní bazar

První letní víkend je před námi a Brno rozhodně nebude sedět v koutě. Čekají nás hudební i gastronomické festivaly, koncerty, pikniky a dokonce i charitativní bazárek pro opuštěná zvířata.

Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.