Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Parkoviště u Rohlenky je rájem zlodějů. Nejčastěji kradou notebooky odložené v autech

Zastavit na kafe, sváču, natankovat nebo zakouřit. Šoféři si často myslí, že se nemůže nic stát, pokud se od auta vzdálí jen na několik minut. Může. A velmi často se o tom přesvědčují řidiči na parkovišti u motorestu a benzinové pumpy Rohlenka na D1. Toto odpočívadlo je totiž dlouhodobě oblíbenou destinací zlodějů. Do auta se přitom bez viditelného poškození dostanou během několika vteřin.

Zastávka na odpočinek na parkovišti poblíž motorestu  se například tento víkend prodražila hned dvěma šoférům. V sobotu večer odstavil čtyřiačtyřicetiletý řidič na parkovišti poblíž fast foodu se svou Octavií. Když se do něj asi po dvaceti minutách vrátil, zjistil, že ve vozidle chybí notebook a dva mobilní telefony. Škoda policisté vypočítali na 30 tisíc korun. 

Podobný scénář se pak odehrál i v neděli krátce po poledni. Ze zaparkované (opět) Škody Octavia zmizel dvacetileté dívce notebook za dvacet tisíc korun. Ani v jednom případě zloděj auto nepoškodil. 

Místo cenností ukradli rovnou celé auto

O krádežích na Rohlence informujeme průběžně již několik let. V minulosti si zde zloději přišli na hned několik zajímavých lupů. Korejské turisty okradli například o notebooky v korejštině nebo polského řidiče kamionu o čtvrt milionu korun v hotovosti. Přesně před rokem uloupili zloděi u Rohlenky dokonce rovnou auto - a to legendárního brouka. Díky sociálním sítím se však záhy našlo. 

Auto není trezor

Policisté po celé republice neustále varují řidiče, aby v autě nenechávali ani na chvíli bez dozoru cennosti. „Varování na informačních tabulích umístěných na místech se zvýšeným nápadem trestné činnosti vykrádání vozidel stále berou řidiči na lehkou váhu. I zdánlivé maličkosti při parkování vozidla mohou ale přispět k tomu, aby se jejich vůz nestal terčem zájmu zlodějůi. Je třeba mít na paměti, že auto není trezor,!," uvedla mluvčí republikových policistů Veronika Součková.

Autoři | Foto Google Maps | Zdroj PČR

Štítky rohlenka, parkoviště, zloději, krádeže, notebook, Škoda Octavia, Veronika Součková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Parkoviště u Rohlenky je rájem zlodějů. Nejčastěji kradou notebooky odložené v autech  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.