Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Vaňkovo náměstí se v neděli po rekonstrukci otevře autům

Vaňkovo náměstí v Brně se v neděli ráno po půlroční rekonstrukci otevře pro individuální automobilovou dopravu to dnes sdělil mluvčí brněnského magistrátu Pavel Žára. Na náměstí za 32 milionů korun vznikla velká okružní křižovatka, která má zamezit dopravním komplikacím a zklidnit provoz.

 Auta budou moct místem projet od 06:00. "Trolejbusy začnou po této komunikaci znovu jezdit od 14. prosince," poznamenal Žára.

Rekonstrukce začala letos v červnu a hotová měla být za pět měsíců. "Jsem rád, že stavbaři dodrželi hodně napnutý termín a takto exponované místo bude znovu otevřeno brněnským řidičům," uvedl brněnský primátor Petr Vokřál (ANO).

Důvodem rekonstrukce byla složitá doprava v tomto místě. Křižovatka u Masarykova onkologického ústavu byla označovaná za komplikovanou a ve špičce tam byl problematický průjezd. Náměstí je totiž průsečíkem pěti ulic, a to Barvičovy, Lerchovy, Lipové, Tvrdého a Žlutého kopce. Proto ještě minulé vedení radnice zvolilo jako vhodnou variantu k vyřešení tíživé situace kruhový objezd. "Kruhový objezd zklidní dopravu a zlepší celkové uspořádání včetně parkování a stanice MHD," dodal Žára.

Kromě kruhového objezdu a parkovacích míst jsou na náměstí po rekonstrukci také nové chodníky a okolí se změnilo v prostor se zelení, mobiliářem, výtvarným prvkem a odpočívadly. Náklady ve výši 32 milionů korun hradilo město z vlastního rozpočtu.

Zdroj ČTK

Úprava Vaňkova náměstí na Žlutém kopci

Čtvrtek, 27. března 2014, 13:19

Vizualizace zpracování změn na Vaňkově náměstí na Žlutém kopci, vizualizace: P.P. Architects
Vizualizace zpracování změn na Vaňkově náměstí na Žlutém kopci, vizualizace: P.P. Architects

Štítky rekonstrukce, kruhový objezd, doprava, Brno, Petr Vokřál, ANO 2011, Masarykův onkologický ústav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vaňkovo náměstí se v neděli po rekonstrukci otevře autům  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.