Počasí dnes23 °C, zítra20 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Silnice na jižní Moravě jsou sjízdné jen s opatrností

Všechny silnice na jižní Moravě jsou po mírném nočním sněžení a pondělní ledovce sjízdné jen se zvýšenou opatrností. Tři silnice jsou uzavřeny, neboť tam hrozí, že na ně popadají stromy. Jde o cesty Pohořelice - Smolín, Tišnov - Svatoslava a Moravský Krumlov - Jezeřany- Maršovice to dnes řekli pracovníci údržby silnic.

Teploty v regionu se nad ránem pohybovaly od nuly do minus čtyř stupňů Celsia. Kvůli občasnému sněžení je snížená viditelnost. Největší komplikace mohou být ve výše položených místech, na Blanensku a Vyškovsku. Řidiči musejí počítat s tím, že hůře průjezdné budou silnice protínající přírodně chráněná území. Nelze je udržovat chemicky.

Leoš Chasák z vedení podniku Brněnské komunikace, který má silnice v Brně ve své správě řekl, že firma má od noci v terénu všech svých 21 posypových vozů. Veškerou techniku vyslali do terénu také správy silnic v ostatních oblastech jižní Moravy.

V pondělí policie zaznamenala v kraji přes 200 nehod, přičemž obvyklý denní průměr se pohybuje okolo 40. Hasiči vyjížděli k více než sto událostem v kraji. Při většině z nich likvidovali popadané stromy. V Brně kolabuje kvůli námraze na trolejích městská hromadná doprava.

Zdroj: ČTK

Štítky silnice, Jihomoravský kraj, Tišnov, Moravský Krumlov, Pohořelice, Smolín, Brno, okres Blansko, okres Vyškov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silnice na jižní Moravě jsou sjízdné jen s opatrností  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.