Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Seniorbus přiveze důchodce na farmářské trhy zdarma

Seniorbus rozšířil od měsíce října stávající trasu o další jízdu mezi hřbitovem, centrem a Husovou ulicí. Byly přidány také dvě nové zastávky - na Nádražní ulici (před bývalou hospodářskou školou) a v ústí Švehlovy ulice do Čechovy ulice.

Naopak na trase ve Slatině byly vynechány některé nepotřebné zastávky, kde však řidič v případě potřeby na požádání zastaví. Jednotlivé zastávky jsou doplněny o názvy zastávek.

„Během tří měsíců, kdy byl tento projekt zahájen, jsme obdrželi od šlapanických seniorů řadu připomínek. Po jejich vyhodnocení jsme jízdní trasu doplnili a upravili. K dnešnímu dni bylo vydáno již 168 seniorkaret,“ uvedl starosta Šlapanic Jaroslav Klaška.

Poplatky za seniorkarty pro využívání seniorbusu  jsou individuálně odstupňovány podle daných kriterií. Lidé ZTP, TP a lidé nad 80 let mají jízdné zdarma.

Seniorbus, který pomáhá hůře pohyblivým spoluobčanům, zejména seniorům, dostat se z místa svého bydliště na zdravotní středisko, poštu, městský úřad, hřbitov, do domu s pečovatelskou službou a do Slatiny, jezdí od pondělí do pátku od 8 hodin ze sídliště na Brněnské ulici.

Mimořádně bude seniorbus jezdit v sobotu 20. října, kdy se budou konat v Městském parku farmářské trhy. Využívat ho budou moci všichni senioři zdarma, včetně těch, kteří nejsou držiteli seniorkaret.

Napsala Jitka Nevrklová

Štítky Seniorbus, senioři, Šlapanice, Brno, farmářské trhy, Jaroslav Klaška, Slatina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Seniorbus přiveze důchodce na farmářské trhy zdarma  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.