Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Pisárecký tunel opraví ČD Telematica, původní tendr zrušen

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) zrušilo soutěž na opravu Pisáreckého tunelu v Brně, nově zakázku dostane přímo společnost ČD Telematica, v níž mají většinový podíl České dráhy. Uvedly to dnes Hospodářské noviny. Předminulý týden napsaly, že ŘSD vybralo pro opravu tunelu za 31 milionů korun firmu Lamtech CZ, která nemá podle deníku dostatečné zkušenosti a zvítězila dosud jen v několika menších soutěžích ve středních Čechách.

Dnes HN píšou, že nikdo teď nechce říct, proč byl tendr zrušen a jestli to bylo právě kvůli pochybnostem kolem společnosti Lamtech CZ. Mluvčí ŘSD deníku řekla pouze to, že ŘSD zakázku zastavilo "z důvodů na straně zadavatele".

Pisárecký tunel spojuje dálnici D1 s brněnským městským okruhem. V tunelu, který je pro brněnskou dopravu klíčový, je podle HN nutné vyměnit centrální počítačový "mozek", který hlídá systém varování řidičů.

Zdroj ČTK

Štítky Pisárecký tunel, rekonstrukce, bezpečnost, doprava, provoz, oprava, výběrové řízení, soud, České dráhy, Ředitelství silnic a dálnic, tunel, Hospodářské noviny, Brno, Středočeský kraj, Dálnice D1

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pisárecký tunel opraví ČD Telematica, původní tendr zrušen  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.