Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na Kopečné se staví nový parkovací dům

V Kopečné ulici se už naplno rozběhly práce na výstavbě nového parkovacího domu. Do konce příštího roku v proluce vyroste moderní objekt, který nejen částečně pomůže řešit nedostatek parkovacích míst v centru Brna, ale zároveň propojí lávkou pro pěší ulici Kopečnou s Husovou.

„Parkování v Brně je problém. Pro realizaci nového parkovacího domu jsme vybrali proluku v Kopečné ulici. Během dvou měsíců jsme získali územní rozhodnutí. Nad samotným průběhem výstavby dohlíží Brněnské komunikace. Doufám, že Brňané začnou zhruba za rok parkovací dům využívat,“ konstatoval starosta městské části Brno-střed Libor Šťástka.

Parkovací dům na Kopečné budou tvořit tři parkovací věže se samostatným vjezdem. Motoristům sedmipatrový objekt nabídne 88 míst pro automobily v automatických zakladačích.

Obavy z toho, že řidiče pak čeká ještě obtížný úsek cesty do středu města, jsou zbytečné. Novostavba totiž bude v nejvyšším podlaží napojena lávkou pro pěší na ulici Husovu, čímž se výrazně zkrátí a usnadní cesta například k budově magistrátu. Bezbariérový přístup z Kopečné na Husovu zajistí výtah.

Nový objekt bude vypadat originálně a esteticky. Jeho fasáda by měla postupně celá obrůst popínavou zelení, a tím dům opticky splyne se svahy blízkého parku Studánka a Denisových sadů.

Cena kompletní stavby včetně lávky činí přes 63 miliony korun.

„Je to první z parkovacích domů, které město staví v blízkosti historického jádra města. Věřím, že brzy bude následovat výstavba dalších a pomůže tak řešit špatnou situaci s parkováním v centru,“ řekl předseda představenstva městské akciové společnosti Brněnské komunikace Petr Kratochvíl.

Dnes má Brno pouze dva parkovací domy. Jeden u výstaviště naproti pavilonu E a druhý, pojmenovaný Rozmarýn, na nároží ulice Kounicovy a Moravského náměstí. Město plánuje výstavbu dalších parkovacích domů v ulici Panenská mezi Novou radnicí a hotelem International a podzemní garáže u Janáčkova divadla.

Štítky Kopečná ulice, parkovací dům, výstavba, lávka, Husova, stavba, Brno, Libor Šťástka, Brno-střed, Petr Kratochvíl, Janáčkovo divadlo, Brněnské komunikace a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Kopečné se staví nový parkovací dům  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.