Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na dálnici D1 u Vyškova bude opraveno přes 10 kilometrů

Na pomalé cestování po dálnici D1 mezi Brnem a Vyškovem se musí připravit řidiči ve druhé polovině roku. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) zde chystá rekonstrukci pětikilometrového úseku ve směru na Prahu a stejné dlouhého úseku v opačném směru.

Jelikož jde o navazující úseky, které budou v jednom pásu zcela uzavřené, nechce je ŘSD dělat současně. Firmy se mohou o dvě zakázky, každou za 92 milionů, ucházet do konce dubna.

Stavební práce na každé z částí mají trvat tři měsíce a přesný začátek bude známý až po podpisu smluv s dodavateli. Přesně se bude opravovat úsek od 220. do 225. kilometru ve směru do Prahy, v opačném směru půjde od úsek mezi 214. a 220. kilometrem.

Doprava bude vždy svedena do jednoho pásu systémem dva plus jeden pruh. Silničáři zde vybourají téměř 30 centimetrů starého betonového povrchu a položí nový.

Už loni opravili silničáři úsek mezi 211. a 215. kilometrem ve směru na Ostravu. Tehdy ŘSD zadalo soutěžní cenu 100 milionů korun, vysoutěžená však byla poloviční.

Na přelomu března a dubna se částečně uzavře dálnice D1 také mezi 194. a 199. kilometrem okolo Brna ve směru na Prahu. Letos by také měla začít velká modernizace D1, která se dotkne hranice Jihomoravského kraje, opravovat se má úsek mezi 153. a 168. kilometrem.

Zdroj: ČTK

Štítky oprava, dálnice, D1, Brno, Vyškov, rekonstrukce, Dálnice D1, Ředitelství silnic a dálnic, Praha, Ostrava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na dálnici D1 u Vyškova bude opraveno přes 10 kilometrů  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.