Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Líšeň přistaví 200 nových parkovacích míst

V brněnské městské části Líšeň vznikne necelých 200 nových parkovacích míst. Měla by být hotová po letních prázdninách, nyní už je nařízené kácení zeleně v místech výstavby. Líšeň se výstavbou snaží vyřešit nedostatek parkovacích míst, se kterým se okraje Brna, zejména sídliště, potýkají dlouhodobě.

Za místa zaplatí radnice celkem zhruba šest milionů korun. „Jsou to jednoduché investice, většinou vstupujeme do zeleně,“ uvedl starosta Líšně Břetislav Štefan (ČSSD).

Nová místa vzniknou u polikliniky Horníkova, v ulicích Molákova, Synkova, Horníkova, Elplova a Štefáčkova. Celkem přibyde 194 míst.

Situace s nedostatkem parkovacích míst se tak podle Štefana zlepší jen mírně. „Podle našich výpočtů chybí zhruba 50 procent parkovacích míst. Díky této výstavbě bude chybět asi 40 procent míst,“ řekl Štefan.

Jedno místo vyjde radnici městské části na 30 tisíc korun. Budování dalších míst v budoucnosti bude dražší, protože by se musely měnit trasy inženýrských sítí. „Ve výstavbě parkovacích míst ale chceme pokračovat. Do konce funkčního období bychom chtěli vybudovat 400 nových míst," podotkl Štefan.

Nedostatečný počet míst k parkování na brněnských sídlištích je následkem projektování, které nepočítalo s tím, že bude tolik lidí vlastnit automobil.

Některá sídliště se také potýkají s tím, že na jejich parkoviště odstaví auto lidé, kteří přijeli do Brna z okolních obcí a dál do centra pokračují městskou dopravou.

Zdroj: ČTK
Foto: www.brno-lisen.cz

Štítky parkování, stavby, doprava, automobily, Líšeň, parkovací místa, stavba, Břetislav Štefan, sídliště, Brno, ČSSD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Líšeň přistaví 200 nových parkovacích míst  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.