Počasí dnes24 °C, zítra24 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Řidiči pozor! Jihomoravští policisté v těchto dnech pokutují za neočištěná skla

Zima je v plném proudu a tak se dopravní policisté na Břeclavsku v těchto dnech zaměřují na kontrolu výhledu z vozidel. V zimních měsících, kdy se teplota dostane pod bod mrazu, musí řidiči často řešit problém s vytvořenou námrazou. Podcenění námrazy a tím pádem i horšího výhledu z auta může totiž mít tragické následky.

Díky špatnému rozhledu může řidič snadno přehlédnout chodce, cyklistu či jiné vozidlo. „Zákon jasně stanoví, že řidič nesmí řídit vozidlo, na němž jsou nečistoty, námraza nebo sníh, které zabraňují výhledu z místa řidiče vpřed, vzad a do stran," uvedla policejní mluvčí Kamila Haraštová.

Na to obšem podle policistů mnozí šoféři nedbají. Dopravní policisté se o tom v těchto dnech znovu přesvědčili. Někteří řidiči vyjeli a očistili si pouze malou část čelního skla, ale boční a zadní skla nechali zamrzlá. „V takových případech kolegové přistoupili k uložení pokuty," dodala Haraštová.

„Záměrem probíhajících kontrol je upozornit řidiče na rizika spojená se špatným výhledem," sdělila mluvčí. Dopravní policisté proto rozdávají autoškrabky na zamrzlá skla. „V uvedených kontrolách budeme pokračovat i nadále, a znovu apelujeme na řidiče, aby výhled z vozidla nepodceňovali," uzavřela Haraštová.

Autoři | Foto PČR | Zdroj PČR

Štítky sklo, dopravní policie, okres Břeclav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

aaa aaa

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:SEjDHT-2sRMJ:road-fens.cz/fsm-12-zimni-special-povinne-odmetani-auta/+&cd=1&hl=en&ct=clnk&gl=cz

Čtvrtek, 25. ledna 2018, 07:29Odpovědět

Řidiči pozor! Jihomoravští policisté v těchto dnech pokutují za neočištěná skla  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.