Počasí dnes26 °C, zítra25 °C
Neděle 23. června 2024  |  Svátek má Zdeňka
Bez reklam

Opilý mladík nevybral kruháč a přerazil lampu osvětlení. Nadýchal dvě a půl promile

Svátek české státnosti se rozhodl pořádně zapít pětadvacetiletý muž v Kyjově. Zachoval se však velmi nezodpovědně a silně opilý pak sedl za volant. Výsledek se dostavil náhle. Mladík nezvládl průjezd kruhovým objezdem a přerazil přitom lampu veřejného osvětlení. Při následné dechové zkoušce nadýchal přes 2,5 promile.

Mladý řidič v sobotu okolo sedmé hodiny přijel na kruhový objezd v Kyjově s autem VW Caddy. Při výjezdu z objezdu však narazil pravými koly do obrubníku. Následně vjel na ostrůvek pro chodce, kde narazil do sloupu veřejného osvětlení.

„Hlídka kyjovských policistů s ním bezprostředně po havárii provedla dechovou zkoušku, která vykázala hodnotu 2,5‰ alkoholu. Výzvu k odběru krve a lékařskému vyšetření však bezdůvodně odmítl podstoupit," uvedl policejní mluvčí Petr Zámečník.

Řidič ani jeho spolujezdkyně při dopravní nehodě neutrpěli žádná zranění. „Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu Ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě odsouzení by mladému řidiči hrozily až tři roky odnětí svobody," uzavřel Zámečník.

Autoři | Foto PČR

Štítky Kyjov, Volkswagen Caddy, lampa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý mladík nevybral kruháč a přerazil lampu osvětlení. Nadýchal dvě a půl promile  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.