Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Kvůli dostavbě kruhového objezdu bude o víkendu uzavřena křižovatka na Sportovní ulici

Motoristy čeká od nadcházejícího víkendu několik změn. Jednou z nich je uzavření kruhového objezdu na Sportovní ulici, druhým zrušení několika parkovacích míst před budovou magistrátu na Malinovského náměstí.

Kruháč na Sportovní

Křižovatka na ulici Sportovní u výjezdu z Královopolských tunelů je přestavována na plnohodnotný kruhový objezd. Kvůli nutnosti napojení nové části objezdu bude 28. a 29. října tato křižovatka ve směru z centra uzavřena. Objízdná trasa je vedena po okolních komunikacích Sportovní, Cimburkova, malá okružní křižovatka, spojka mezi oběma okružními křižovatkami, okružní křižovatka Sportovní. Objízdná trasa bude na místě značena.

Chybějící část kruhového objezdu staví na základě dohody s městem Brnem společnost IMOS development jako součást své investice na sousedních pozemcích. K investici do dopravní infrastruktury se společnost zavázala v plánovací smlouvě s městem Brnem.

Město Brno využije aktuální uzavírku také k dalším pracím na průzkumu retenční nádrže Červený mlýn.

Zrušení parkovacích míst na Maliňáku

Od pátku 27. října 2017 bylo zrušeno 5 parkovacích míst na Malinovského náměstí před Magistrátem města Brna. Na tomto kroku se shodla pracovní skupina složená ze zástupců Magistrátu města Brna, Policie ČR, Městské policie Brno, Brněnských komunikací a Dopravního podniku města Brna.

Jde o opatření dočasné, jehož cílem je zvýšení kapacity křižovatky Malinovského náměstí – Koliště – Cejl při uzavírce ulice Křenové. Z toho důvodu se počítá s tím, že dočasné opatření bude platit do 30. listopadu, kdy má rekonstrukce Křenové skončit.

Foto MMB | Zdroj Kopeme za Brno

Štítky doprava, Sportovní, Brno, kruhový objezd, uzavírka, parkování, Malinovského náměstí, Královopolský tunel, Policie České republiky, Dopravní podnik města Brna, Červený mlýn

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli dostavbě kruhového objezdu bude o víkendu uzavřena křižovatka na Sportovní ulici  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.