Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Zavřenou silnici v Dolních Věstonicích chce pomoci vyřešit kraj

Jihomoravský kraj se pokusí odblokovat patovou situaci kolem uzavřené silnice v Dolních Věstonicích. Převezme od obce iniciativu při vyřizování dotace i všech potřebných povolení. Radnice totiž opakovaně neuspěla. Konkrétní postup směřující k obnovení provozu dnes schválila rada. Silnice je uzavřená od sesuvu půdy po silných deštích v září 2014.

Uzavření silnice mezi Dolními Věstonicemi a Pavlovem komplikuje dopravu místním i turistům, objížďka měří 20 kilometrů. Objízdné trasy využívá také hromadná doprava, což zvyšuje náklady. „Je tedy v zájmu Jihomoravského kraje vynaložit maximální úsilí k vyřešení situace a ke zprovoznění této komunikace," uvedl hejtman Bohumil Šimek (ANO).

Kraj s obcí jedná už několik měsíců. Nyní je zapotřebí připravit zadávací dokumentaci a zahájit výběrové řízení na veřejnou zakázku na zpracování investičního záměru a projektové dokumentace pro stavební povolení. Dále bude nutné zpracovat žádost o poskytnutí dotace v podprogramu vyhlášeném ministerstvem životního prostředí na likvidaci škod po živelních pohromách roku 2014.

Ministerstvo vyčlenilo pro Dolní Věstonice 41,5 milionu korun. Obec do března 2017 požádala celkem pětkrát o finanční podporu, avšak neuspěla, ministerstvo mělo opakované výhrady. Po pátém neúspěchu prodloužilo platnost programu do konce roku 2018 a dalo poslední možnost předložit žádost k registraci do 29. září 2017.
 

Foto MŽP | Zdroj ČTK

Štítky silnice, Dolní Věstonice, Jihomoravský kraj, Bohumil Šimek, ANO 2011, Pavlov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zavřenou silnici v Dolních Věstonicích chce pomoci vyřešit kraj  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.