Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Brno od soboty křižují historické šaliny. Jezdit budou v pravidelných linkách

Brněnskými ulicemi se od soboty po roce opět rozjeli historické tramvaje a trolejbusy na pravidelných linkách H4 a H24. Jezdit budou o víkendech a o státních svátcích, letos pojedou naposledy 1. října. Lidé se s nimi mohou svézt za běžný tarif.

Na tramvajové lince uvidí jako v minulosti obousměrný vůz, který v pravidelné dopravě sloužil od 40. do 70. let minulého století, na trolejbusové lince se bude střídat více vozů, uvedla v tiskové zprávě mluvčí dopravního podniku Barbora Lukšová.

Tramvaje s typickým dřevěným obložením se budou otáčet na Mendlově náměstí, odkud vyjedou přes Hybešovu k hlavnímu nádraží a Masarykovou ulicí a přes Českou dojedou na slepou kolej na Komenského náměstí. Střídat se budou totožné vozy evidenčních čísel 99 a 107.

Zájemci mohou na Mendlově náměstí přestoupit na trolejbus, odkud se jede přes Pisárky podél Svratky do Jundrova a ke komínské vozovně. Na lince se budou střídat vozy 6Tr a jeho následovníci 7Tr, 9Tr a 11Tr.

Některé z historických vozů patří Technickému muzeu v Brně a některé dopravnímu podniku. Jízdní řád najdou lidé na www.dpmb.cz. Na obou linkách platí hodinový interval, jezdí se zhruba od 10:00 do 18:00
  

Foto DPMB | Zdroj ČTK

Štítky Brno, Technické muzeum v Brně, Dopravní podnik města Brna, Svratka, Pisárky, Jundrov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno od soboty křižují historické šaliny. Jezdit budou v pravidelných linkách  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.