Počasí dnes27 °C, zítra24 °C
Úterý 25. června 2024  |  Svátek má Ivan
Bez reklam

Od začátku července začínají rekonstrukce tramvajových tratí. Práce na Křenové se odkládají

Období letních prázdnin využije Dopravní podnik města Brna k rekonstrukcím tramvajových tratí. Původně avizované opravy ulice Křenové se posouvají. Pracovat by se tu mělo až po prázdninách, tedy v září a říjnu.

„Termín zahájení této rekonstrukce jsme posunuli v koordinaci s ŘSD, které až do srpna bude provádět opravu povrchů Hladíkovy ulice. Souběh obou akcí by výrazně zkomplikoval dopravu v dané lokalitě,“ vysvětlil generální ředitel DPMB Miloš Havránek.

Tramvajové tratě se tak během prázdnin budou rekonstruovat v ulici Kounicově a Líšeňské. U tratí s otevřeným kolejovým svrškem se jedná o rekonstrukci úseku na třídě Generála Píky. Cílem prací je především modernizace jednotlivých úseků s ohledem na odhlučnění a snížení vibrací. Celkové investice by měly vyjít na téměř 120 milionů korun.

Společně s těmito pracemi dojde k úpravě povrchů na nástupištích u hlavního nádraží. DPMB i v tomto případě využije prázdninový provoz, kdy MHD využívá až o 20 % cestujících méně a také vlakovou výluku. „MHD nebude těmito pracemi ovlivněna. Povrchy budou měněny na všech nástupištích. Práce budou probíhat na etapy až do konce srpna,“ popsal technický ředitel DPMB Jaromír Holec.

Stavební práce proběhnou ve spolupráci s městskou částí Brno – střed. Jejich cílem je úprava tohoto přestupního uzlu.


Ulice Kounicova (úsek Jana Babáka – Šumavská)

Co se bude opravovat: Dojde k rekonstrukci kolejového svršku se směrovou úpravou tratě v obloucích u ulice Tábor. V koordinaci se společností BKOM, a.s. bude provedena rekonstrukce všech kanalizačních vpustí a obnova veškerých asfaltových povrchů.

Dopravní omezení: ​Tramvajová doprava na lince 12 bude zachována kyvadlově po jedné koleji. Trolejbusové linky 34, 36 pojedou odklonem ulicemi Zahradníkovou, Botanickou a Táborem. Rovněž autobusové linky 80 a 81 budou odkloněny přes zastávku Šelepova v ulici Botanické. Upraveny budou také trasy nočních autobusových linek N93 a N99.

Ulice Líšeňská (úsek od Dělnického domu po smyčku Juliánov)

Co se bude opravovat: Kompletní rekonstrukce kolejového svršku. V koordinaci se společností BKOM bude provedeno přesunutí výstupní zastávky smyčky Juliánov, která bude společná s autobusy před vjezdem do smyčky. DPMB také opraví nástupní zastávku ve smyčce. Obě budou nově bezbariérově přístupné.

Dopravní omezení: Tramvajová linka 9 bude ukončena ve smyčce Geislerova, vybrané spoje budou prodlouženy až na Stránskou skálu. Tramvajová linka 10 bude mimo provoz. Ve formě náhradní dopravy bude autobusová linka 55 odkloněna od Dělnického domu ulicí Táborskou do zastávky Životského, kde bude možný přestup na tramvajové linky 8, 9. Současně bude v souvislosti s výlukou železniční dopravy posílena tramvajová doprava na Starou osadu. Tento uzel je z dotčené oblasti dostupný autobusovými linkami 58, 75, 78.

Třída Generála Píky (Provazníkova – Fügnerova)

Co se bude opravovat: Kompletní výměna kolejí s osazením protihlukových a protivibračních prvků. Rekonstrukce nástupiště a trakčního vedení z důvodu zvýšení traťové rychlosti.

Dopravní omezení: Tramvaje budou ukončeny ve smyčce Zemědělská. Náhradní dopravu zajistí autobusová linka x9 z Černých Polí přes Halasovo náměstí až do smyčky Haškova. V této souvislosti bude také upraven provoz autobusových linek 46 a 57.

Štítky rekonstrukce, tramvajová dráha, Dopravní podnik města Brna, doprava, Ředitelství silnic a dálnic, Tábor, Juliánov, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Od začátku července začínají rekonstrukce tramvajových tratí. Práce na Křenové se odkládají  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.