Počasí dnes22 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Na Znojemsku se v pátek srazil autobus se dvěma auty, jeden člověk zemřel

Nehoda autobusu a dvou osobních vozů u Mackovic na Znojemsku si v pátek před polednem vyžádala lidský život, dalších pět lidí bylo zraněno. Silnice první třídy číslo 53 byla v místě nehody asi pět hodin uzavřená, policie dopravu odkláněla. Policisté hledají svědky nehody, která se stala v křižovatce mezi Mackovicemi a Hostěradicemi.

„Podle prvních informací jel autobus směrem na Brno, opačným směrem jely za sebou dva osobní vozy. Jeden z nich nedobrzdil a narazil do druhého, který kvůli tomu vybočil na autobus," popsala nehodu mluvčí Lenka Drahokoupilová.

Doplnila, že autobus a jedno z aut skončily v poli, druhý vůz zůstal stát na silnici. V autobusu se zranil řidič a tři cestující, další zranění utrpěl řidič jednoho z vozů, řidič druhého nehodu nepřežil. Policejní mluvčí neměla informace, kolik lidí v autobuse cestovalo. Řekla jen, že je převezl náhradní autobus. Na místo dostavil i státní zástupce a soudní znalec z oboru dopravy.

„Přesná příčina a míra zavinění je předmětem dalšího šetření. V souvislosti s tím žádáme všechny svědky události, aby nám poskytli svá svědectví," uvedla mluvčí.

Policie po dobu vyšetřování dopravu odkláněla v křižovatce na Miroslav a také v křižovatce na Čejkovice, uzavírka skončila před 16:30. Případní svědci se policii mohou ozvat na tísňovou linku 158.

Zdroj: ČTK, HZS JMK
 

Štítky okres Znojmo, doprava, policie, havárie, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Znojemsku se v pátek srazil autobus se dvěma auty, jeden člověk zemřel  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.