Počasí dnes17 °C, zítra13 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Dopravní podnik nakoupí šedesát nových autobusů na plyn, budou mít i klimatizaci pro cestující

Brněnský dopravní podnik letos koupí 44 kloubových a 16 krátkých autobusů na stlačený zemní plyn, poprvé budou mít v Brně klimatizaci. K tomu také 67 elektronických panelů, které poskytují aktuální informace na zastávkách cestujícím. Podnik totiž uspěl se žádostí o dotace a dostane 432 milionů korun.

Díky nákupu nových autobusů jich bude už zhruba 95 procent nízkopodlažních, v provozu je totiž posledních 69 vozů Karosa z přelomu tisíciletí. Také jich bude na plyn mírně více než polovina z celkových zhruba 300. „Novinkou bude klimatizace prostoru pro cestující," řekl generální ředitel brněnského dopravního podniku Miloš Havránek. Klimatizaci zatím nemají žádné vozy MHD v Brně, předpokládá se ještě u několika nových trolejbusů schopných jezdit částečně i mimo trolejové vedení.

Elektronické panely se nově objeví na 35 zastávkách. Nyní jsou rozmístěné na 36 zastávkách, obvykle v přestupních uzlech a také na zastávkách tramvaje, které leží mimo silnice na vlastním tramvajovém tělese, aby bylo možné cestující informovat o nutnosti přejít na zastávku náhradních autobusů. Standardně také ukazují aktuální čas odjezdů jednotlivých spojů a lze na ně vkládat textové informace o mimořádnostech v provozu.

Zdroj: ČTK, DPMB
 

Štítky Dopravní podnik města Brna, klimatizace, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dopravní podnik nakoupí šedesát nových autobusů na plyn, budou mít i klimatizaci pro cestující  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.