Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Pod hradem Veveří usadili dvě nové lávky na nové lodní zastávce

Brněnský dopravní podnik ve středu usadil pomocí jeřábu na nové zastávce lodní dopravy pod hradem Veveří dvě dřevěné lávky. Jedna je zastřešená a dlouhá 28 metrů, o hmotnosti 19 tun, druhá je nezastřešená o délce 9,5 metru.

 

 

Nová zastávka umožní výrazně jednodušší a komfortnější výstup a nástup, dosud bylo nutné zdolávat vysoké schody ve skále. Zastávka se také nachází blíž hradu.

Zastávka pod hradem patří k nejvytíženějším. Lidé spojují plavbu lodí často s prohlídkou hradu, který stojí v prudkém kopci nad hladinou přehrady. Cestující si budou moct novou zastávku vyzkoušet při zahájení plavební sezony v sobotu 29. dubna.

„Práce za deset milionů korun jsou téměř hotové. Zbývají ještě namontovat lavičky a udělat další drobnosti, aby místo sloužilo i pro posezení a odpočinek. Částečně bylo také potřeba zasypat zátoku, ale hráz je umístěna tak, aby nenarušila přírodní charakter zátoky v pohledech z nedalekého mostu přes nádrž. Uvažujeme také o umístění informačních tabulí s popisem místa, jeho historií a místní faunou a flórou," uvedla mluvčí dopravního podniku Barbora Lukšová.

O plavbu lodí po přehradě je v posledních letech čím dál větší zájem, loni lodě převezly 240.000 lidí, nejvíce za 19 let. O rok dříve dopravní podnik udělal novou zastávku na Kozí horce. Cílem je staré a bariérové zastávky nahradit bezbariérovými, aby byly přístupné nejen lidem na vozíčku, ale také například rodinám s dětmi v kočárku.

Zdroj: ČTK

Foto: DPMB

Štítky Hrad Veveří, Dopravní podnik města Brna, hrad, lávka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pod hradem Veveří usadili dvě nové lávky na nové lodní zastávce  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.