Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Vysokoškoláci se jako řidiči šalin osvědčili, dopravní podnik láká další

I v letošním roce nabídne Dopravní podnik města Brna dlouhodobou vysokoškolským studentům možnost výdělku řízením tramvaje. Pracovní příležitost je určena pro studenty od 21 let. Řídit by mohli začít už o letních prázdninách.

 

Kurzy pro vysokoškoláky organizoval DPMB i v minulosti. Například v roce 2008 se jednalo o kurz řidičů autobusové dopravy. Loni pak podnik vysokoškolákům nabídl brigádu právě na tramvajích. „Byli jsme překvapeni velkým zájmem. Do kurzu nastoupilo 13 vysokoškoláků. Všichni jej úspěšně ukončili, jako brigádníci jezdí po Brně.  Odpovědní pracovníci dopravního provozu oceňují jejich zájem i výkon,“ uvedla správní ředitelka DPMB Eva Lukavská.

Zájemci o brigádu, která bude řešena dohodou o pracovní činnosti, musí být starší 21 let, musí mít řidičské oprávnění skupiny B, čistý výpis z rejstříku trestů a výpis z evidenční karty řidiče včetně bodového hodnocení. Dopravní podnik následně zajistí absolvování standardních kurzů řidičů tramvají během měsíců duben-květen nebo červec-srpen 2017. „Tímto způsobem dopravní podnik kromě zajištění momentální výpomoci získává i vysokoškoláky z technických oborů, kteří mají o dopravu zájem, ale současně jich je na trhu práce nedostatek,“ popsal generální ředitel DPMB Miloš Havránek.

Zdroj: DPMB

Štítky Dopravní podnik města Brna, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vysokoškoláci se jako řidiči šalin osvědčili, dopravní podnik láká další  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.