Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Neděle 12. května 2024  |  Svátek má Pankrác
Bez reklam

Konec října přinese krátkodobé změny v MHD

O prodlouženém víkendu čeká cestující v brněnské MHD několik krátkodobých změn. Dopravní podnik využije dny volna k poslední letošní větší údržbě tramvajové tratě a současně posílí dopravu k Ústřednímu hřbitovu. Navíc ve středu a ve čtvrtek budou vozy MHD jezdit podle prázdninových jízdních řádů.

 

O prodlouženém víkendu čeká cestující v brněnské MHD několik krátkodobých změn. DPMB využije dny volna k poslední letošní větší údržbě tramvajové tratě a současně posílí dopravu k Ústřednímu hřbitovu. Navíc ve středu a ve čtvrtek budou vozy MHD jezdit podle prázdninových jízdních řádů.

Výluka do oblasti Bohunic a Starého Lískovce

Od středy 26. října do neděle 30. října bude omezena tramvajová doprava do oblasti Bohunic a Starého Lískovce. Důvodem je výměna kolejových objektů a následné kompletní podbíjení tramvajové tratě od Krematoria až po smyčku Starý Lískovec. 

Středa 26. a čtvrtek 27. října

V těchto dnech bude přerušen provoz v úseku Švermova – Starý Lískovec.Tramvajové linky 6 a 8 budou ukončeny v zastávce Švermova a vynechají zastávky Osová, Dunajská a Starý Lískovec, smyčka. Přestup na autobusy náhradní dopravy je již v zastávce Běloruská.Náhradní dopravu zajistí mimořádné autobusové linky:linka x6: Běloruská – Humenná – Kosmonautů – Osová – Pod nemocnicí – Vltavská – Labská, linka x8: Běloruská – Humenná – Svah – Čermákova – Točná – U hřiště – Dunajská – Starý Lískovec, smyčka.

Páte 28. až neděle 30. října

Od pátku do něděle bude přerušen provoz v úseku Krematorium – Starý Lískovec. Linka 6 pojede pouze v úseku Královo Pole, nádraží – Celní a dále odklonem do smyčky Ústřední hřbitov. Linka 8 pojede pouze v úseku Mifkova – Nové sady. Náhradní dopravu zajistí mimořádné autobusové linky x6 a x8 (viz výše), které budou z Běloruské prodlouženy po trase Uzbecká – Krematorium – Celní – Vojtova – Křídlovická – Soukenická – Nové sady – Hlavní nádraží.

Provoz MHD v období podzimních prázdnin

Ve středu 26. a ve čtvrtek 27. října bude doprava na linkách 1 – 99 vedena podle jízdních řádů platných pro pracovní dny PRÁZDNINY. V pátek 28. října bude doprava na linkách 1 – 99 vedena podle jízdních řádů platných pro SOBOTU. V sobotu 29. a v neděli 30. října budou v Brně platit běžné víkendové jízdní řády.

Posílení dopravy na Ústřední hřbitov

Od pátku 28. října do středy 2. listopadu bude posílena doprava k areálu Ústředního hřbitova. V pátek, v sobotu a v neděli (28. – 30. října) budou na linky 2 a 5 nasazeny vozy s větší kapacitou, navíc bude k Ústřednímu hřbitovu odkloněna linka 6. Současně budou všechny autobusy náhradní dopravy ve směru od Bohunic (mj. obsluhující ve směru z centra zastávku Krematorium) vedeny až k Hlavnímu nádraží. V pondělí, v úterý a ve středu (31. října – 2. listopadu) vždy od 8:30 do 18 hodin budou všechny spoje tramvajové linky 5 vedeny v celé trase Štefánikova čtvrť – Ústřední hřbitov (ruší se zkrácení vybraných spojů na Mendlovo náměstí).

Podrobné informace, které se týkají změn v provozu, najdete na internetových stránkách www.dpmb.cz nebo na FB profilu DPMB aktuálně.

Tisková zpráva

 

Štítky městská hromadná doprava, doprava, jízdní řád, Starý Lískovec, Ústřední hřbitov, Dopravní podnik města Brna, Brno-Bohunice, Švermov, Humenné, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Konec října přinese krátkodobé změny v MHD  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.