Počasí dnes13 °C, zítra14 °C
Pondělí 30. září 2024  |  Svátek má Jeroným
Bez reklam

Trať z Brna na Ostravu a Olomouc čeká týdenní výluka, vlaky nahradí autobusy

Na trati, kterou jezdí vlaky z Brna na Olomouc a na Ostravu, bude od úterý 11. října až do dalšího úterý výluka kvůli stavebním pracím. Všechny rychlíky a také osobní vlaky mezi Vyškovem a Nezamyslicemi nahradí autobusy, jejichž jízdní řády lze nalézt na webu Českých drah. Ty opět připravily jak expresní autobusové spojení, tak zastávkové, vyplývá z výlukového jízdního řádu.

Expresní autobusy pojedou jako náhrada rychlíků do Ostravy a Bohumína. Z Brna budou odjíždět od hlavního nádraží ve stejný čas jako vlaky a bez zastávky pojedou až do Hulína, kde lidé přesednou do vlaku. Zastávkové autobusy vyjedou o 14 minut dříve a zastaví ve Vyškově a Kojetíně.

Autobusy směrem do Olomouce a do Šumperku vyjedou z Brna v čase pravidelného odjezdu vlaků a zastaví ve Vyškově a Ivanovicích na Hané, do vlaků lidé přestoupí v Nezamyslicích.

Výluky na trati mezi Brnem a Přerovem jsou poměrně časté vzhledem k jejímu stáří. Správa železniční dopravní cesty do ní investuje jen nejnutnější peníze, protože se očekává, že v budoucnu nahradí jednokolejnou trať s malou kapacitou dvoukolejná s rychlostí 200 kilometrů za hodinu. Na její stavbu už se chystá zpracování prvních projektových dokumentací a předpokládá se, že nová trať by mohla být v provozu od roku 2025.

Zdroj: ČTK

Štítky Brno, Ostrava, Olomouc, Vyškov, Nezamyslice, České dráhy, Bohumín, Správa železniční dopravní cesty, Hulín, Kojetín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trať z Brna na Ostravu a Olomouc čeká týdenní výluka, vlaky nahradí autobusy  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.