Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Na Vyškovsku havaroval polský autobus, zranilo se 10 lidí

Polský autobus havaroval dnes na sedmém kilometru rychlostní silnice R46 ve směru z Vyškova na Olomouc. Zranilo se deset lidí, řekla mluvčí jihomoravských záchranářů Barbora Zuchová. Kvůli nehodě se jezdí v místě jedním pruhem. V půli září zemřelo při srážce polské dodávky s kamionem na D1 na Vyškovsku šest lidí.

Nehoda se stala po druhé hodině ranní u obce Pustiměř. "Autobus sjel z rychlostní komunikace. Cestovalo v něm přes 40 lidí a dva řidiči," uvedl mluvčí jihomoravských hasičů David Jirouš.

V autobusu se zranilo deset lidí, mezi nimi jedno dítě. "Nikdo ale neměl žádné vážné zranění a nebyl v ohrožení života," uvedla Zuchová. Na místě zasahoval i vrtulník, který nakonec přepravil jednoho člověka s lehčími zraněními do nemocnice, další odvezly sanitky.

Zbytku cestujících se nic nestalo. "Vyslali jsme na místo evakuační autobus pro zbytek posádky, která čeká na nedaleké benzinové čerpací stanici, až přijede nový polský autobus," dodal Jirouš.

Podle mluvčí vyškovské policie Alice Musilové se nehoda stala před sjezdem z rychlostní silnice. "Řidič pravděpodobně usnul a sjel s autobusem do příkopu. Jeho dechová zkouška byla negativní. V místě je sveden provoz do jednoho pruhu," dodala Musilová.

V půli září se asi 20 kilometrů od dnešního místa nehody srazila na dálnici D1 nedaleko Rousínova polská dodávka s kamionem. Tragédie si vyžádala šest lidských životů. Pět Poláků bylo na místě mrtvých, jeden člověk zemřel později v nemocnici.

Zdroj: ČTK

Štítky okres Vyškov, Dálnice D1, Olomouc, Vyškov, Pustiměř

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Vyškovsku havaroval polský autobus, zranilo se 10 lidí  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.