Počasí dnes24 °C, zítra23 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Na Brněnsku zemřel při srážce dvou aut devatenáctiletý mladík

Devatenáctiletý mladík zemřel včera navečer při srážce dvou aut mezi obcemi Židlochovice a Žabčice na Brněnsku. Při nehodě se zranil i řidič osobního auta Octavia a řidič motorky.

"Silnice byla zhruba dvě a půl hodiny uzavřená", řekla jihomoravská policejní mluvčí Petra Ledabylová. V osobním vozidle Felicie cestovali dvě ženy a dva muži. Po srážce skončil jeden muž mimo vozidlo, ostatní cestující zůstali zaklíněni v autě.

Nehoda se stala kolem půl šesté. "Auta se střetla čelně. Budeme zjišťovat, co se stalo a kdo je viník," uvedla Ledabylová. Na místě zasahoval i záchranářský vrtulník. Policisté odkláněli provoz přes okolní obce.


Hasiči hned po příjezdu zabezpečili vozidla proti vzniku požáru. Z důvodu jiskření elektroinstalace hrozilo reálné nebezpečí vzplanutí vozidel. Hned poté začali s vyprošťováním tří zaklíněných osob. Po vyproštění řidiče zahájili jeho oživování. Veškerá snaha byla ale marná. Zranění nebyla slučitelná s životem. Dále hasiči asistovali při ošetření zraněných osob.

Čtyři zraněné osoby transportovala zdravotnická záchranná služba sanitními vozy k dalšímu ošetření. Těžce zraněná spolujezdkyně byla transportována letecky.


Po vyšetření dopravní nehody ze strany policie naložili hasiči havarovaná vozidla na odtahovou službu a uklidili následky střetu. Uniklé provozní kapaliny se podařilo zachytit a nedošlo tak k ohrožení životního prostředí.

Zdroj: ČTK, HZS JMK

Štítky Brněnsko, Škoda Octavia, Židlochovice, Žabčice, Škoda Felicia

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Brněnsku zemřel při srážce dvou aut devatenáctiletý mladík  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.