Počasí dnes14 °C, zítra13 °C
Středa 16. října 2024  |  Svátek má Havel
Bez reklam

Silnice z Podolí do Brna zůstane uzavřená až do konce října. Silný vítr poničil přilehlý les

Silnice z Podolí do Brna zůstane uzavřená až do konce října, tedy více než měsíc. Intenzivní déšť a silný vítr poničil v polovině září les ve svazích v okolí silnice tak, že je potřeba značnou část vykácet a poté opravit silnici, na které je stržená krajnice. Vyplývá to z informací na webu Podolí či Šlapanic.

Jde sice o silnici třetí třídy, ale řada lidí, kteří dojíždějí do Brna do Líšně či na Vinohrady, ji používá jako zkratku od Šlapanic a Podolí či pro cestu z této oblasti do Ochozi u Brna, protože umožňuje se vyhnout krajskému městu. Stejně tak je uzavřená cyklostezka na opačné straně Říčky.

Lesy patří státnímu podniku Lesy ČR, který odstraňuje nejen popadané stromy, které vyvrátil silný vítr nebo je kořeny neudržely v podmáčeném terénu, ale těží veškeré stromy zhruba do poloviny svahu pod silnicí i nad silnicí. Spousta stromů je napadaných i v Říčce. „Jelikož je svah kvůli podmáčení značně nestabilní, je možné těžit jen za pomoci lidských sil a není možné využít stroje," uvedly obce na webu. Lesníkům pomáhají pouze koně. Těžba tak pokračuje pomaleji.

Na několika místech se také mírně sesunul svah, silnice má utrženou krajnici od vývratu stromů a po práci těžké techniky. Těžbu podle obcí komplikují lidé, kteří po silnici chodí, nebo na ni vjíždějí i auty, proto je prosí o ohleduplnost.

Zavřená zůstává na jižní Moravě stále také silnice přes Bílovice nad Svitavou, kde se utrhnul nedaleko kostela větší kus svahu a silničáři pracují na tom, aby bylo možné úsek projíždět alespoň kyvadlově. Přes Bílovice proto nyní nesmí projíždět řidiči, kteří nemají v obci cíl cesty.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Tran Anh Tuan

Štítky silnice, počasí, doprava, opravy, Podolí, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silnice z Podolí do Brna zůstane uzavřená až do konce října. Silný vítr poničil přilehlý les  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.