Počasí dnes16 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 10. října 2024  |  Svátek má Marina
Bez reklam

Po Vyškově se povalovaly stovky ostrých kovových součástek. Vypadávaly z projíždějícího náklaďáku

Lidé ve Vyškově si začali všímat, že jim uchází vzduch z pneumatik. Mohly za to kovové plíšky, které popadaly z nákladního auta a po několika ulicích se jich povalovaly stovky. Byly ostré a do pneumatik se zabodávaly. Strážníci díky kamerám rychle zjistili, odkud plíšky pocházejí, a našli viníka. Zajistili také rychlý úklid cest.

Ve Vyškově si zaměstnanec jedné místní firmy všiml, že v jedné z pneumatik služebního auta výrazně poklesl tlak. Nebyl jediný, komu se to stalo, a proto kontaktoval Městskou policii s tím, že na silnici leží větší množství kovových plíšků. Strážníci začali mít podezření, že plíšky mohly vypadnout z nákladního auta, které jelo z průmyslové zóny. Nakonec jim pomohlo kvalitní rozlišení kamery, která sleduje hlavní tah městem.

„Po zdlouhavé a náročné kontrole kamerových záznamů se obavy potvrdily. Rovnou dvakrát projelo křižovatkou Dukelské a Havlíčkovy nákladní auto, ze kterého se plíšky sypaly. Vůz nakonec projížděl ulicemi Tovární, Sochorova, Olomoucká, Dukelská a Brněnská. Mířil směrem na Brno. Zkontrolovali jsme komunikaci po konec katastrálního území města a zkontaktovali úklidovou firmu i zástupce Správy a údržby silnic Jihomoravského kraje,“ poznamenal velitel vyškovských strážníků Petr Sedláček.

Podle jeho slov šlo o stovky drobných součástek. „Jednalo se o několikacentimetrové plíšky, z nichž některé měly ostré hroty. V průběhu úklidu v několika ulicích jsme usměrňovali provoz. Firmu, pod kterou vozidlo jezdí, známe,“ ujistil velitel Sedláček s tím, že přestupek postoupili do správního řízení.

Podobná situace se stala i v létě. Všechno začalo tím, že cyklista spadl na kruhovém objezdu u vyškovského Agrodomu. Příčinou byla kluzká kapalina, která se vylila na silnici. Strážníci díky kamerovému systému opět zjistili, že za to mohl kamion s polskou poznávací značkou, kterému unikala nafta z nádrže. Stopy paliva se táhly po celé Křečkovské ulici.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením města Vyškov

Štítky MP Vyškov, silnice, auto, náklaďák, znečištění, kov, Vyškov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po Vyškově se povalovaly stovky ostrých kovových součástek. Vypadávaly z projíždějícího náklaďáku  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.