Počasí dnes11 °C, zítra11 °C
Pátek 4. října 2024  |  Svátek má František
Bez reklam

Policisté hlídkují u zúžení v Ostravské ulici. Řidiči tam překračují rychlost a ohrožují dělníky

Brněnští policisté se zaměřili na úsek Ostravské ulice v Brně, kde je kvůli zúžení a stavebním pracím omezená rychlost, kterou ale řidiči často nerespektují. Během hodiny odhalili několik provinilců, z nichž nejrychlejší jel 104 kilometrů v hodině. Policisté varují, že kontroly budou pokračovat.

Brněnští policisté se zaměřili na nebezpečnou situaci v provozu, která na ulici Ostravské denně nastává z důvodu zúžení při rozsáhlé rekonstrukci mostu v ulici Otakara Ševčíka. V dotčeném úseku je snížená rychlost na 50 kilometrů v hodině z důvodu nejen zúžení, ale i přítomnosti stavebních dělníků a výjezdu těžké techniky z probíhající stavby.

Řada řidičů však sníženou rychlost nerespektuje, což může vést ke kolizním situacím. Rychle jedoucí řidič tak například na poslední chvíli musel prudce brzdit poté, co ze stavby vyjížděla plně naložená Tatra. Policisté vybavení radarem jen během hodiny odhalili pět řidičů, kteří v uvedeném úseku překročili rychlost o více než třicet kilometrů v hodině.

„Rekordmanem byl třiadvacetiletý řidič osobního auta, který místem projel rychlostí 104 kilometrů v hodině. Na místě tak přišel o řidičský průkaz a ve správním řízení mu hrozí sankce až 25 tisíc korun a zákaz řízení až na 18 měsíců. S policejními hlídkami se v úseku můžete potkat i nadále, tak nohu z plynu, a hlavně pamatujte, že rychlou jízdou můžete ohrozit nejen svou peněženku a bodové konto, ale především život a zdraví pracujících stavařů,“ sdělila policejní mluvčí Petra Ledabylová.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením PČR

Štítky PČR, policisté, doprava, stavba, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté hlídkují u zúžení v Ostravské ulici. Řidiči tam překračují rychlost a ohrožují dělníky  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.