Počasí dnes11 °C, zítra11 °C
Pátek 4. října 2024  |  Svátek má František
Bez reklam

VIDEO: Žena na elektrické jednokolce srazila seniorku v centru Brna. Ta skončila s těžkým zraněním hlavy

Brněnští policisté se v posledních týdnech zaměřili na jezdce na elektrických jednokolkách a během jediného týdne odhalili přes dvacet přestupků u řidičů těchto vozítek. Policie se stále častěji setkává s tím, že jednokolkáři nerespektují pravidla silničního provozu.

„Rozmohl se nám tady takový nešvar. Jednokolkáři mají zřejmě někdy pocit, že jich se pravidla silničního provozu netýkají,“ napsali na web brněnští státní policisté.

„S rozmachem osobních přepravníků se policisté stále častěji setkávají s tím, že jejich uživatelé buď neznají, nebo nerespektují pravidla silničního provozu. Brněnští policisté odhalili během uplynulého týdne více než dvě desítky přestupků u jezdců na osobních přepravnících,“ popsali zástupci policie.

Muži a ženy zákona upozorňují na fakt, že některé elektrické jednokolky mohou dosáhnout rychlosti až 80 kilometrů v hodině. „Následky pro jezdce mohou být ve vteřině tragické. Vážné následky hrozí i při střetu s chodcem,“ uvedli policisté.

Policie zveřejnila video zachycující mladou ženu jedoucí na elektrické jednokolce Masarykovou ulicí v centru Brna. Tam při své jízdě srazila procházející třiasedmdesátiletou chodkyni, která při pádu utrpěla těžké zranění hlavy. „Čtyřiadvacetileté jezdkyni osobního přepravníku policisté sdělili obvinění z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti,“ uzavřeli policisté.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením PČR

Štítky jednokolka, policie, nehody, doprava, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Žena na elektrické jednokolce srazila seniorku v centru Brna. Ta skončila s těžkým zraněním hlavy  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.